Forum Hobbybrouwen.nl

Recepten => Bewezen recepten => Topic gestart door: jaapz op 19-09-2018 11:21 u

Titel: OBBK 2018 - C3 - Weizenbock
Bericht door: jaapz op 19-09-2018 11:21 u
Voor het eerst meegedaan aan het OBBK, en met mijn weizenbock de derde plaats gepakt in categorie C, helemaal niet verkeerd!
Kon helaas niet bij de uitreiking zijn, is voor mij een flink eind rijden. Het bier heeft 85 punten gescoord.

Hierbij wel het recept, voor de geinteresseerden.

Algemene gegevens
OG: 1.069
FG: 1.018
ABV: 6.7%
IBU: 28.27
EBC: 21.30
BU:GU verhouding: 0.41
SO4:Cl verhouding: 0.5
Liters in vat: 10

Mouten

TypeHoeveelheid (gram)%
Swaen Tarwe240069.9
Weyermann Barke Pils80023.3
Swaen Red2005.8
Swaen Chocolate-b351

Hoppen

TypeHoeveelheid (gram)AA%Tijd
Saaz (SL)303.5First Wort Hop

Gist

Imperial G01 "Stefon", getopcropped van een batch hefeweizen die ik hiervoor heb gemaakt

Maisch

In 16 liter water (volledig volume), op 65 graden C ingemaischt
15 minuten laten staan
Vervolgens ~5 liter dikke decoctie genomen en deze aan de kook gebracht, en 10 minuten gekookt
Dikke decoctie weer teruggestort totdat de temperatuur verhoogd was tot 70 graden C
30 minuten doorgemaischt op deze temperatuur
Daarna brouwzak verwijdert, uit laten lekken, FWH toegevoegd en opgestookt tot de kook

Water

16 liter kraanwater gebruikt, deze met lactol naar pH 5.4 gebracht
Zouten toegevoegd om te komen tot de volgende ppm's:

CaClSO4
11510050

Vergisting

Hoofdgisting: 18 graden C
Nagisting: 20 graden C
Titel: Re: OBBK 2018 - C3 - Weizenbock
Bericht door: Jacques op 20-09-2018 23:46 u
Jaap,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.
En nog van harte gefeliciteerd.