Forum Hobbybrouwen.nl

Hobbybrouwen => Brouwproces => Topic gestart door: BaDu op 14-09-2006 18:55 u

Titel: Dryhopping verhoogt bitterwaarde?
Bericht door: BaDu op 14-09-2006 18:55 u
Ik heb een brouwsel dat nu in gisting is.
Ik zou nu graag dryhopping willen toepassen. Nu is mijn vraag of ik daarmee de IBU-waarde (bitterheid) van het bier doe stijgen?...

In welke hoeveelheden (g/l) wordt dryhopping meestal toegepast?

Bart
Titel: Re: dryhopping verhoogt bitterwaarde?
Bericht door: Hopmans op 14-09-2006 19:15 u
Hoi Bart,

Mijn gevoel zegt dat een moderator deze topic gaat sluiten ivm zoekfunctie,
maar het antwoord is nee.

Bier wordt niet bitterder met drooghoppen.
Het beste resultaat is ongeveer 1,5 tot maximaal 2 gram/ltr.

 :degroeten:
Titel: Re: dryhopping verhoogt bitterwaarde?
Bericht door: Johannes op 14-09-2006 19:22 u
Citaat
Mijn gevoel zegt dat een moderator deze topic gaat sluiten ivm zoekfunctie

Inderdaad, hier is genoeg over te vinden. Bart, mocht je verder vragen hebben hierover, dan mag je die in een bestaand topic plaatsen.

groet Johannes
Titel: Re: Dryhopping verhoogt bitterwaarde?
Bericht door: Edgar op 14-09-2006 23:11 u
Slotopmerking Bart (en Hoppie ;) ) : Omdat drooghoppen net zo nat is als gewoon hoppen, noemen we het hier koudhoppen.