Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Alcoholpercentage meten

Gestart door boarder, 06-08-2017 16:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

boarder

Vraagje,

In het recept staat dat ik na 7-10 dagen de dichtheid moet meten van het bier, afhankelijk van het type bier. Na hoeveel dagen raden jullie het aan om dit te meten met een IPA?

En als ik de einddichtheid heb gecontroleerd, maar ik kies ervoor om de nagisting in hetzelfde vat te houden, kan het alcoholpercentage dan nog veranderen?

Groetjes Jelle

marc0871

Ja.
Tijdens de nagisting worden de moeilijkere suikers nog, in een rustiger tempo, omgezet in alcohol.
Hou daar nog maar 1 1/2 tot 2 weken voor aan, om spuiters en bommetjes te voorkomen.

De eerste meting doe ik meestal na een dag of 5/6, als de hoofdvergisting klaar is (waterslot nagenoeg stil).
Daarna wacht ik nog 1 1/2 week voor een tweede meting en een paar dagen later nog eens.
Over 3 dagen de zelfde dichtheid (SG) betekent in het algemeen dat je aan bottelen kan gaan denken.

Vergelijkbare Topics (7)

37156

Reacties: 6
Gelezen: 2036

34187

Reacties: 1
Gelezen: 1240

27241

Reacties: 15
Gelezen: 4562

20165

Reacties: 12
Gelezen: 5201

5141

Gestart door bartbier


Reacties: 11
Gelezen: 3649

39584

Reacties: 22
Gelezen: 4912


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.