Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Weizen met M20 gist van Mangrove Jack

Gestart door de badkamer, 18-07-2017 09:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

de badkamer

Beste mensen,

Afgelopen zondag een Weizen gebrouwen  en met een SG van 1044 het vat in laten lopen.
Lekker laten klotsen zodat er veel zuurstof bij zat en afwachten. Maandagochtend kwam er een gezellig gebubbel uit de kast en een heerlijke bananengeur. Maandagavond gebeurde er weinig en nu niets meer. Het is zo een 21,5 in de kast. Ik heb 2 zakjes gist op 20 liter gedaan.

Klopt dit met deze gist of zal ik er een nieuw zakje bij doen?


tdp

2 zakjes gist op 20 liter met een SG van 1.044 is wel erg ruim volgens mij. Je moet gewoon even meten, kan maar zo zijn dat het al uitvergist is. Ik zou zelf het gewoon lekker laten staan tot vrijdag en dan eens meten.

MartijnOMG

Ook wel eens deze gist gebruikt en die was bij mij ook erg snel klaar (maar niet binnen 2 dagen). Maar inderdaad gewoon even meten.

de badkamer

Bedankt,

Ik wacht tot vrijdag en dan meten.

Oscar

Citaat van: de badkamer op 18-07-2017  13:01 uIk wacht tot vrijdag en dan meten.

ik zou wachten tot zondag. Dan meten en overhevelen... :)  Geef de (hoofd)vergisting gewoon een week en de (warme) lagering ook! Dit werkt in ruim 90% van de gevallen... :brouwen:

de badkamer

Ik hield het niet meer😵 Heb gemeten 1012! Is het verstandig om hem over te hevelen of zal ik hem meteen bottelen? Gezien hij uitvergist is denk ik aan bottelen omdat er geen CO2 meer vormt (heb ik gelezen) of zie ik dat verkeerd?

tdp

Ik zou sowieso nog niet bottelen. De gist is nu steeds bezig met dingen 'op te ruimen'. Lekker laten staan nog een week, en meet dan maar eens weer.

Geduld...

chthon

Instructies van Mangrove Jack voor hun weizengist: 1 week vergisten, dan bottelen en 2 weken conditioneren, ofwel 2 weken vergisten, dan bottelen en 1 week conditioneren.

TymonK

Citaat van: chthon op 21-07-2017  12:20 uInstructies van Mangrove Jack voor hun weizengist: 1 week vergisten, dan bottelen en 2 weken conditioneren, ofwel 2 weken vergisten, dan bottelen en 1 week conditioneren.
Wat is conditioneren?
Hergisting op fles op relatief hoge temp? (20-25 graden?)

chthon

Citaat van: TymonK op 21-07-2017  13:01 uWat is conditioneren?
Hergisting op fles op relatief hoge temp? (20-25 graden?)
Inderdaad.

de badkamer

Gisteren gebotteld, heb uiteindelijk niet overgeheveld maar 2 weken in de ton gelaten. Hij rook en smaakte lekker fris!
SG was gedaald tot 1010. Prima vergisting dus. Bedankt voor de tips!

Vergelijkbare Topics (7)

44747

Reacties: 2
Gelezen: 411

35125

Reacties: 5
Gelezen: 1469

24574

Reacties: 52
Gelezen: 15026

406

Reacties: 42
Gelezen: 24597


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.