Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Grondstoffen / Re: Gisten voor hoge vergistingstemperaturen
« Laatste bericht door P3SM Gepost op Vandaag om 14:48 »
Of een Kveik. Op 35C geeft ie het mooiste resultaat! Had je tijdens de hittegolf gewoon in de huiskamer kunnen zetten!  :biersmile:
2
Kloonbrouwsels / Re: Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale (Saison) kloon
« Laatste bericht door Fractus Gepost op Vandaag om 14:45 »
Hoe is deze uiteindelijk geworden Frank? Leek het een beetje op het origineel of zat het er totaal naast?
3
Discussie over recepten / Re: Recept voor een RIS-bom met vanille, bourbon en honing
« Laatste bericht door MaJa Gepost op Vandaag om 14:30 »
Als iedere professionele brouwer 1 jaar moet wachten voor zijn bier te drinken is en verkocht wordt scheelt er toch iets in het brouwprocces.................
4
Grondstoffen / Re: Gisten voor hoge vergistingstemperaturen
« Laatste bericht door hans_nwk Gepost op Vandaag om 14:28 »
Een saison met opkweek van Saison Dupont. Prachtige gist.
5
Niemand die goede verhoudingen weet?  :(  :huilen:
6
Discussie over recepten / Re: Recept NEIPA gezocht
« Laatste bericht door emiel1 Gepost op Vandaag om 14:16 »
Mis alleen de bitterhop. Denk dat het zo wel een zoet biertje wordt.
Ipa is normaal al iets meer bitter dan bijvoorbeeld een alle, maar misschien heb je dit wel expres gedaan.
Een NEIPA hoort, anders dan een IPA, niet bitter te zijn. Meestal worden ze daarom gebrouwen met heel weinig of geen bitterhop. Het beetje bitterheid wat er in zit wordt uit de whirlpool (die soms zelfs ook overgeslagen wordt) en de koudhop gehaald.
7
Aankondigen gebeurtenissen / Re: 18-08-2018 Gents Bierfestival
« Laatste bericht door ciesvandekwis Gepost op Vandaag om 14:03 »
Ho ho ho! Morrrgeu is het zover:

We hebben speciaal omdat we zoveel van jullie houden een Nederlandse toog opgesteld. We werden opgebeld door de krant om er enkele uit de 20-tal te selecteren, en hierzie onze tips voor onze bezoekers. Wat vinden jullie van de keuze?

1. Wadder (Brouwerij Jonge Beer): een bier met op turf gerookte mout, wat zorgt voor een scherp rookkantje aan het bier. Een wadder is een turfsteker, het gereedschap dat werd gebruikt om turf uit de grond te halen.

2. Jolanda op een Motor (Brouwerij De Moersleutel): De Moersleutel, dat zijn enkele jonge kerels die in de garage van hun ouders zijn beginnen brouwen. Intussen kennen ze nationale en internationale faam, vooral met hun zware stouts. Dit is er eentje gebrouwen met cacaobonen en roze peper.

3. Watergeus (brouwerij Toon van den Broek): er wordt wel eens beweerd dat lambiek en geuze enkel in de Zennevalei kunnen gebrouwen worden. Wilde gisten komen echter overal ter wereld voor en deze Nederlander is al jaren bezig met zijn eigen lambiek te brouwen. Nu maakte hij eindelijk de switch van hobbybrouwer naar professioneel brouwer. Proef zelf hoe goed hij is!

Persoonlijk ga ik zeker ook voor Fladder van De Gulzige Gans!
De rest van de lijst: http://gentsbierfestival.be/bierlijst/
8
Apparatuur / Re: Thuistap
« Laatste bericht door emiel1 Gepost op Vandaag om 13:54 »
Ik heb er nog over getwijfeld die aan te schaffen, handig als je zeker weet dat je een fustje die avond opdrinkt, of om je leidingen schoon te maken met een fust schoonmaakmiddel. Maar ze zijn best flink duurder en ik geloof niet dat je dat verschil terug gaat verdienen door er alleen die 2 dingen mee te doen en verder met koolzuur te tappen (en daarnaast vond ik een goede deal voor een gewone lindr pygmy 25)
9
Grondstoffen / Re: Gisten voor hoge vergistingstemperaturen
« Laatste bericht door Pim Gepost op Vandaag om 13:50 »
Saison brouwen met de Belle Saison korrelgist van Danstar? Probeer die de eerste twee dagen enigzins te temperen tot 21-22 graden maar mag daarna gerust naar de 26-27 graden oplopen.
10
Apparatuur / Re: Thuistap
« Laatste bericht door Easywoods Gepost op Vandaag om 13:47 »

/edit, Die lindr droogkoeler met compressor is waarschijnlijk alleen geschikt voor fusten met een binnenzak, een kleine markt, als je die gebruikt met een normale fust en dus het lucht op het bier pompt ben je (in mijn ogen) aan het prutsen en moet je de fust inderdaad binnen een paar uur opdrinken of het restant weggooien.

db

Die had ik nog niet gezien, alleen bruikbaar als je een vat in één keer leeg maakt of heel misschien als je 'm aan een binnenzakfust kunt prutsen inderdaad.  :weetniet:

https://www.biertap.eu/nl/met-of-zonder-CO2
Pagina's: [1] 2 3 ... 10