Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Kwak kloon

Gestart door NHY, 20-10-2006 21:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

NHY

Zijn er al resultaten bekend bij iemand die een kwak kloon heeft gebrouwen, wel gelezen dat er een aantal een kwak hebben gebrouwen.  Maar ik zie nergens het resultaat staan. Wij hebben 30 sept 2006 een kwak proberen te brouwen en zijn erg benieuwd na ervaringen van anderen.
Morgen gaan wij de onze proeven. Bij het bottelen leek hij wel verdacht veel op een kwak. Hij heeft alleen een beetje te hoog 8,5 alc %.

Leo Nijhuis

Oscar

Leo,

Post het recept hier en maak er een kloon projectje van. :duimop:

Groeten en gezondheid
Oscar





MO

Leo, je maakt me erg nieuwsgierig? Welke gist? Cascade gebruikt? Tarwezetmeel?

NHY

Mo,

Hier is het recept wat wij hebben gebruikt, een groot deel van het forum gehaald.
Echter slechte voorbereiding en denken voldoende mout op voorraad te hebben, hebben we zo links en rechts moeten aanpassen. Inderaad zoals Jacques had aangegeven Cascade hop gebruikt wat een heerlijke hop zeg!
We hebben trippel karmeliet opgestart en deze de eerste 2 dagen laten gisten, ondertussen hebben een zakje weayst belgian abey 1214 opgestart en de tweede dag gepropageerd mbv. de opgevangen wort van de kwak. (uiteraard ingevroren en daarna gekookt)

         het recept                  
                           
      Pauwel Kwak                     
                  klasse         D
mouthoeveelheid:               water:            
                           
pilsmout      15.200   [gr]      beslagwater   45,0   [l]   
carapils      0   [gr]                 spoelwater      60,0   [l]   
wiener mout      0   [gr]      
pale mout      0   [gr]                  
kristalmout      0   [gr]      bitterhop:   Cascade   89   [gr]
munich mout      1.000   [gr]         bellen       koken   
carahell      0   [gr]                  
ambermout      0   [gr]      aromahop:   Cascade   10   [gr]
karamelmout      1.000   [gr]         bellen      20 min   
caramunich      0   [gr]                  
special-B mout      1.100   [gr]      aromahop:       Grolsche hallert. 5       [9r]
chocolademout      0   [gr]                       20 min
tarwemout      0   [gr]                  
weizenmalz, dunk.      0   [gr]      kruiden etc:   iers mos      0   gr
kandy siroop      0   [gr]                  
tarwe      0   [gr]         koriander      0   
div. vlokken      1.600   [gr]         sinaasappelschil      0   
honing      0   [gr]                  
albona 7 granen      0   [gr]      gist:   Wheast 1024/ trippel karmeliet         
totaal      19.900   [gr]      proefgist:   0         
                           
                           
brouwschema:      Tarwevlokken apart aan de kook brengen in  8  L                     
                           
      temp   tijd                  
      52   15      eiwitrust            
      62   35      beta amylase            
      72   60      alfa amylase            
      79   0                  
                           
Vanmiddag gaan we het resultaat proeven we houden jullie op de hoogte.
Grt,
Leo & Hans

Johannes

Leo,

Zo te zien heb je het recept uit een excel sheet of iets dergelijks gekopieerd, dit is niet echt overzichtelijk omdat alles wat je er niet in stopt nu ook in het recept staat. Zou je het recept als bijlage bij een nieuw bericht willen zetten? Dan pas ik je originele bericht aan.

groet Johannes

NHY

Johannes, dat klopt het is een excel kopie hier als bijlage is wel meer dan alleen het recept.
Grt.,
Leo

Jos Groen

Hoe is dit afgelopen.

ebergsma

Ook ik ben erg benieuwd hoe dit project is afgelopen. Als beginnend hobbybrouwer met toch een duidelijke voorkeur voor bepaalde bieren (waarvan kwak er eens is) ben ik zeer benieuwd hoe ik dit voortreffelijke bier op zijn minst kan benaderen!

Proost, op de gezondheid

RobinB

Zie ook dit topic.
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,1182.0.html
Mijn laatste poging was te esterig door ongecontrolleerde vergisting. Ik ga dat denk ik nog wel een keer doen, maar dan gecontrolleerd.

Vergelijkbare Topics (7)

33930

Gestart door Ziglar


Reacties: 13
Gelezen: 6601

44284

Gestart door Jelle123


Reacties: 4
Gelezen: 1278

20231

Reacties: 52
Gelezen: 22696

42386

Reacties: 2
Gelezen: 1864

17454

Reacties: 22
Gelezen: 15442

33193

Reacties: 1
Gelezen: 2093

6593

Reacties: 211
Gelezen: 101965


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.