Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,
Citaat van: Edwin brouwt op Gisteren om 23:41Een aantal brouwzouten kun je volgens mij prima achteraf toevoegen. Ze hebben doorgaans geen invloed op de pH: die is nl. wel van belang tijdens maischen.doel kan bv zijn pH, maar ook gistvoeding.
Calciumsulfaat (gips) en Calciumchloride kunnen volgens mij prima.
Citaat van: De Hopman op Gisteren om 00:22Ik heb eens een keer als test een flesje een week lang in het raamkozijn in de volle zon laten staan. Niet te drinken, een hele vreemde metalige smaak, echt niet lekker.
Citaat van: hansHalberstadt op Gisteren om 13:43Als dat echt zo'n goede pils oplevert dan kunnen alle grote brouwerijen daar miljoenen mee besparen (besparen op koeling en op doorlooptijd). Dus dat zal dan oftewel gaan gebeuren of er zit toch een addertje onder het gras.
Citaat van: Pendelaar op 19-08-2022 21:19 uGeen van beide: het is een 1 Fase. Spanning moet op paars en bruin of paars en blauw. Afhankelijk van de draairichting die je wilt hebben. Aanloopcondensator bruin op bruin en blauw op blauw.zegt dat deze setup prima werkt. Zijn er nog meer mensen met ervaringen met deze motor?
Is een 230 Volt motor. Alles draait soepel en een paar kilo mout gaat er zonder problemen doorheen.
Zeer content mee.
Citaat van: Pendelaar op 19-08-2022 21:19 uGeen van beide: het is een 1 Fase. Spanning moet op paars en bruin of paars en blauw. Afhankelijk van de draairichting die je wilt hebben. Aanloopcondensator bruin op bruin en blauw op blauw.
Is een 230 Volt motor. Alles draait soepel en een paar kilo mout gaat er zonder problemen doorheen.
Zeer content mee.
Voor verdere info:
https://www.werktuigenspierings.nl/Reductormotoren/100-1000?product_id=390
en klik op specificaties.
Pendelaar
Citaat van: Jacques op 15-01-2023 15:47 uUnibrew heeft sinds kort Omega Lutra Kveik Yeast korrelgist (11 g) in hun assortiment.Als dat echt zo'n goede pils oplevert dan kunnen alle grote brouwerijen daar miljoenen mee besparen (besparen op koeling en op doorlooptijd). Dus dat zal dan oftewel gaan gebeuren of er zit toch een addertje onder het gras.
Het is een gist die een ongekende cleane smaak geeft, ook als je hem bij hoge temperatuur gebruikt. Je kunt hier een pils mee brouwen. Vergisten bij temperaturen tussen de 20 en 35°C!
De vergisting gaat dan razend snel en het is goed mogelijk om een pils te brouwen binnen ruim een week.
Zoeken met Google op deze site. |
Pagina opgebouwd in 0.078 seconden met 20 queries.