Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 2019 D1, Export Stout, Ramon Adriaanse

Gestart door Nomar, 08-07-2019 23:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nomar

Hierbij het recept van de Export Stout, waarmee ik ONK 2019 in categorie D gewonnen heb.
Mijn idee was om een volle stout te maken met volop koffie, choco en volle body met een niet te hoog alcohol percentage. Dit is de eerste keer dat ik meedeed en ben supertrots met het behaalde resultaat.
Het keuringsrapport heb ik ook bijgevoegd.



Martijn0172

Gefeliciteerd, een mooi recept, super prestatie. Mijn vorige eigen stout was niet zo'n succes dus ga deze eens nabrouwen.

Jacques

Gefeliciteerd Ramon.
Bedankt voor het delen van het recept.


Om het recept te kunnen citeren heb ik deze als platte tekst hieronder geplaatst.


Batch #15 - 4 feb. 2019
75 EBC
Brown Sugar - 7.2%
Export-Style Stout

Author: Ramon
Type: All Grain
IBU : 48 (Tinseth)
Color : 75 EBC
Carbonation : 2.5 CO2-vol
Pre-Boil Gravity : 1.059
Original Gravity : 1.074
Final Gravity : 1.019

Grainfather
Batch Size : 23 L
Boil Size : 29.5 L
Boil Time : 90 min

Mash Water : 23.59 L
Sparge Water: 11.86 L
Total Water : 35.45 L

Brewhouse Efficiency: 72%
Mash Efficiency : 75.1%

Fermentables
5.49 kg - Swaen Ale 7 EBC (71.2%)
1.17 kg - Cara 120 120 EBC (15.2%)
390 g - Brown Mout 150 EBC (5.1%)
270 g - 10 min - Boil - Kristal Suiker 0 EBC...
230 g - Carafa Special I 900 EBC (3%)
160 g - Carafa Special II 1150 EBC (2.1%)

Hops
90 min - 22 g - Sorachi Ace - 13.8% (32 IBU)
60 min - 18 g - Fuggle - 5.9% (10 IBU)
30 min - 13 g - Fuggle - 5.9% (6 IBU)

Yeast
1 pkg - Fermentis Safale American US-05

Mash Profile
69 graden Ramons Porter
69 °C - 75 min - amylase
78 °C - 10 min - inactiveren enzymen

Fermentation Profile
Ale
18 °C - 7 days - Primary
20 °C - 7 days - Secondary

Measurements
Mash pH: 5.5
Boil Volume: 29.5
Pre-Boil Gravity: 1.060
Post-Boil Kettle Volume: 25.5
Original Gravity: 1.072
Fermenter Volume:
Final Gravity: 1.019

lier

Gefeliciteerd,

recept is wel praktisch een kopie van de 1750 kloon van Orangeloo, had je er wel ff bij mogen zetten.

Jacques

Citaat van: lier op 10-07-2019  09:22 uGefeliciteerd,

recept is wel praktisch een kopie van de 1750 kloon van Orangeloo, had je er wel ff bij mogen zetten.

Of dit daadwerkelijk zo is weet je niet. Er zijn meer recepten in omloop. En als je een bepaalde smaak wilt bereiken dan kom je snel op bepaalde ingrediënten uit...

Vergelijkbare Topics (7)

6703

Reacties: 6
Gelezen: 8828

28993

Reacties: 3
Gelezen: 9179

13007

Reacties: 3
Gelezen: 7703

1167

Reacties: 6
Gelezen: 10303

4487

Reacties: 0
Gelezen: 10311


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.