Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


20 Gallon elektrisch HERMS systeem SS brewtch

Gestart door Jelmer, 20-11-2017 11:02 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jelmer

Hallo allemaal,

Na al een hele tijd met opengeslepen fusten en gasbranders te brouwen, is er de grote behoefte aan meer controle. Gezien ik commercieel "huurbrouw" is controle over het proces erg belangrijk. De opties die ik voorhanden heb bij mijn huurbrouwerij werken zoveel prettiger en dit wil ik natuurlijk voor de receptontwikkeling ook grotendeels kunnen.

Nu is er het plan om een elektrische HERMS te bouwen. De basis zal gaan bestaan uit 2 SS brewtech ketels van 20 Gallon (76 Liter) en een 20 gallon geïsoleerde Mash tun van ss. Het systeem is gebaseerd op het systeem dat Korneel gebouwd heeft, maar dan zonder het automatische regelen van de kleppen. Ik wil alle koppelingen en verwarmingselementen bestellen bij brewpi. Deze spullen zien er erg prettig uit. De kosten/het budget is gelukkig ook niet echt een probleem. Hierover wel een paar twijfels/vragen.

-ik neem aan dat ik voor deze installatie gebruik moet maken van 5500kw verwarmingselementen. Krachtstroom is gelukkig geen probleem. Iemand ervaringen met deze elementen?

- Ik ben nog erg aan het twijfelen over een brouwcontroller. Iemand ervaringen met kant en klare dure varianten?  Zijn er mensen die deze kunnen bouwen tegen betaling? Dit is het enige punt waar ik tegen op zie. (Elektronica is absoluut niet mijn expertise.) De controller moet de temperatuur van de mash tun en hlt kunnen regelen en dit natuurlijk via een vooraf ingesteld maischschema.Daarbij wil ik gecontroleerd gaan vergisten in 3 ss brewtech brewmaster series cct's van 17 gallon. Deze gaan koelen met een chilly/Gamko koeler. Het verwarmen ben ik nog niet helemaal uit. Zou via een verwarmingspad kunnen die ss levert, maar dit zie ik nog niet helemaal voor me. Iemand ideeën?

Oblomov

Heb je geprobeerd contact op te nemen met Brewpi? Ze zitten in NL en het zou me verbazen als het meer dan een man of 3 zijn. Misschien willen ze wel helpen en anders weten ze zeker iemand. Ik heb wel eens een paar vragen gesteld en ze reageren snel.

Citeerik neem aan dat ik voor deze installatie gebruik moet maken van 5500 kw verwarmingselementen. Krachtstroom is gelukkig geen probleem. Iemand ervaringen met deze elementen?

Ik heb voor diezelfde hoeveelheid maar die elementen van 8500 W gekocht. Hopelijk heb ik daar binnenkort ervaring mee.

Hans Anton

Hi Jelmer,

Ik heb de 5500 W (niet kW  ;)) elementen van Brewpi. 70 liter HLT, rond de 50 liter koken. Werkt allebei helemaal prima. Ik heb een controller gebouwd obv CraftBeerPI, ook dat werkt super!

In je profiel staat niet waar je woont. Als dat in de buurt is, kun je best eens komen kijken.

Gr, Hans Anton

Jelmer

Citaat van: Oblomov op 21-11-2017  16:03 uHeb je geprobeerd contact op te nemen met Brewpi? Ze zitten in NL en het zou me verbazen als het meer dan een man of 3 zijn. Misschien willen ze wel helpen en anders weten ze zeker iemand. Ik heb wel eens een paar vragen gesteld en ze reageren snel.

Ik heb voor diezelfde hoeveelheid maar die elementen van 8500 W gekocht. Hopelijk heb ik daar binnenkort ervaring mee.


Dank voor je antwoord! Inderdaad een goed plan. Ik ben ook van plan om alle benodigdheden daar te bestellen (koppelingen, verwarmingselementen et cetera)

Citaat van: Hans Anton op 21-11-2017  20:36 uHi Jelmer,

Ik heb de 5500 W (niet kW  ;)) elementen van Brewpi. 70 liter HLT, rond de 50 liter koken. Werkt allebei helemaal prima. Ik heb een controller gebouwd obv CraftBeerPI, ook dat werkt super!

In je profiel staat niet waar je woont. Als dat in de buurt is, kun je best eens komen kijken.

Gr, Hans Anton

Ik bedoel natuurlijk inderdaad 5,5 kW 5500 Watt :P.  Heb je foto's of iets van de controller die je gebouwd hebt op basis van craftbeerpi? Ik zie allerlei mooie aansturingssystemen voorbijkomen, echter moet je hiervoor een complete regelaar vanaf de grond opbouwen. Dit zie ik mijzelf nog niet helemaal doen.
Ik zit in Nijmegen. Dus best een optie om eens een kijkje te nemen.

Hans Anton

Nee, ik heb niet echt foto's van de controller zelf. Wel van het hele systeem. Kijk even in de thread voorstellen, daar heb ik wat foto's in staan. Ik brouw meestal doordeweeks of woensdag of vrijdag. Zal waarschijnlijk nog een keer dit jaar zijn, in de week van 11 of 18 december.

Vergelijkbare Topics (7)

31580

Reacties: 9
Gelezen: 2108

14808

Reacties: 77
Gelezen: 21328

19853

Gestart door John


Reacties: 4
Gelezen: 2664

25784

Gestart door koffie


Reacties: 10
Gelezen: 4282

3471

Gestart door Eelco van Harten


Reacties: 12
Gelezen: 14495

19047

Reacties: 3
Gelezen: 2886

24739

Reacties: 125
Gelezen: 70927


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.