Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Chimay dubbel kloonpoging

Gestart door Pallieter, 30-11-2004 18:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Pallieter

Hallo brouwers,


Chimay is de favoriete gist uit mijn gistbankje, nochtans had ik hier in het begin vrij veel problemen mee namelijk veel te ver uitgisten (1004), dit gaf mijn inziens veel te droge en lege bieren, hierdoor ben ik mijn brouwschema gaan aanpassen en ga na de eiwitrust langzaam (0.7°C/min) naar 73°C om daar te wachten tot het wort joodnegatief is. Dit heeft als resultaat een veel volmondiger bier (1012)
Toen ik dit probleem ivm de gist besprak met een bevriend lid van de Roerstok, wist hij te zeggen dat er bij Chimay tarwezetmeel wordt toegevoegd in de brouwketel op de stap van 73°C, dit geeft als resultaat dat er dan dextrinen worden gevormd die het bier een goede body geven. Ik hoop dat u iets heeft aan mijn ervaringen.
                                                                       Vriendelijke groeten, samenvol
                                                                            Pallieter

RoodeLeeuwVenlo

Een heel oud bericht. Weet iemand hier iets van?

Vergelijkbare Topics (7)

16399

Reacties: 12
Gelezen: 3641

24571

Reacties: 11
Gelezen: 5046

35422

Reacties: 26
Gelezen: 5515

5756

Reacties: 19
Gelezen: 5916

23278

Reacties: 14
Gelezen: 4227

34716

Gestart door Joost81


Reacties: 5
Gelezen: 2108

4527

Reacties: 25
Gelezen: 9144


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.