Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Discussie over recepten / Re: Eerste Eisbock
« Laatste bericht door HarryL Gepost op Vandaag om 07:33 »
Mocht er gedurende 3 dagen behoorlijke activiteit in je waterslot zijn, dan zou ik na het uitvergisten 1 liter ervan opdrinken. Als je na 15 minuten lamme benen hebt, was je hydrometer kapot.

 ;D ;D ;D ;D :proost:
2
Apparatuur / Re: Onder druk vergisten
« Laatste bericht door seed7 Gepost op Vandaag om 07:31 »
Ook ben ik benieuwd hoe Ingo en Oscar dit in de brouwerijen gaan doen en of Jacques inmiddels al een keer onder druk heeft vergist.

Ik ga niet onder druk vergisten, mijn vaten zijn open met een deksel die net wel net niet sluit.

Een van de vele redenen waarom ik dat niet doe is dat ik een andere smaakbalans nastreef en een gist gebruik die je eigenlijk moet "rousen".

Ingo
3
Brouwproces / Re: Dop van waterslot afgesloten. Hoe kan dat
« Laatste bericht door JamMasterJustin Gepost op Vandaag om 06:34 »
Ik kan het topic met de Ali-link van die terugslag niet vinden. Heb jij die nog, Jacques?
4
Algemeen / Re: Wat is rijpen precies?
« Laatste bericht door RobW Gepost op Vandaag om 00:30 »
Er zit inderdaad een verbazingwekkend verschil in rijping tussen bieren.

Vond vorige week een zwaar blond rookbier van anderhalf jaar terug, zalig! Maar mijn pils van een jaar oud is niks meer.
Een lichte ipa wordt een soort van bitter. Een bitter wordt niet te drinken.

Wel eens een rondleiding bij Hertog Jan gedaan? Ik wel en de onzin over de gerstewijn in de kelder aan moeten horen. Oude Grand Prestige, niet mijn ding. (zelfs de demo hop bij de uitleg over ingrediënten was overjarig, stonk gewoon)

Bier uit de lagertank was wel een eye opener. Er gaat veel smaak verloren tegen de tijd dat het bij je thuis is. Ook veroudering?
5
Grondstoffen / Re: Verloting Hop en Natural Sensations
« Laatste bericht door EBC Gepost op Vandaag om 00:26 »
Ik pies weer buiten het potje... :'( ;)

Maar heb nog een doosje met testmonsters liggen van deze lui

https://www.kalsec.com/craft-brew-solutions/

Is volgens mij ongeveer hetzelfde... :brouwen: binnenkort maar eens mee brouwen  :)

Oscar, ik hoef jou toch niet te vertellen, dat als je hopsmaken wilt, je gewoon hop moet toevoegen?
Die potjes met extracten, dat is niks. Het ruikt leuk aan het potje, maar eenmaal in je bier is het lucht.

Wil je hop in je bier? Voeg dan hop toe.  :weetniet:
6
Brouwproces / Re: Smaken toevoegen bij het bottelen
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:28 »
Misschien zijn de hop en natural sensations iets voor jou? Dat zijn vrij nieuwe producten. Onlangs is er een weggeefactie geweest. Ongetwijfeld horen we daar binnenkort op het forum meer over.
7
Algemeen / Re: Wat is rijpen precies?
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Gisteren om 23:27 »
Er zit inderdaad een verbazingwekkend verschil in rijping tussen bieren.

Vond vorige week een zwaar blond rookbier van anderhalf jaar terug, zalig! Maar mijn pils van een jaar oud is niks meer.
Een lichte ipa wordt een soort van bitter. Een bitter wordt niet te drinken.
8
Stel je voor / Re: Even voorstellen: Daan
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:24 »
Als je minder wort had dan waarvan het pakket uitgaat is het niet vreemd dat je uitkomt op een hoger eind SG. Je hebt immers per liter meer onvergistbare suikers.

Nu nog aanleggen met water zou ik niet doen. Dat zorgt snel voor extra oxidatie. Geniet van een zwaarder bier.  :)


Dat er verschillende adviezen gegeven worden komt doordat er verschillende wegen bewandeld kunnen worden. Er is niet één weg. Wel leidt de ene weg sneller tot een beter kwalitatief bier dan de andere. Maar dat weet je pas als je meerdere wegen bewandeld hebt. Maar welke weg je ook gaat geniet van het uitzicht. Bierbrouwen is altijd boeiend.
9
Brouwproces / Re: Uitvoeren van een cold crash?
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Gisteren om 23:20 »
Wij gooien de laatste 72 uur de temperatuur in 1 keer terug naar 7 graden, werkt perfect 👍

Waarom niet lager? Werkt het net zo goed als lager?

Ik zelf ga tot rond de 0 á 1 graden, dat is mijn max omdat mijn koelkast anders last krijgt van ijsvorming.
10
Discussie over recepten / Re: Recept Zwaar Blond/Tripel 15L
« Laatste bericht door Appiehappie Gepost op Gisteren om 23:20 »
Het prijswinnende recept van Jacques. Hij won in 2013 de Brand Bierbrouwwedstrijd  :brouwen: met zijn Blozende Blonde.

Hieronder de link naar het recept. Je kan natuurlijk dit biertje ook gewoon eerst eerst proeven in de winkel.  :biersmile:

https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,23073.0.html
Pagina's: [1] 2 3 ... 10