Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Apparatuur / Kedida ct-6021a pH meter
« Laatste bericht door petjez Gepost op Vandaag om 01:04 »
Hallo,

er is hier al best wat te vinden over pH meters, de Extrech PH100 lijkt een goed apparaatje te zijn. Heeft iemand al ervaring met de Kedida ct-6021a pH meter. Deze kost €70 bij Brouwmaatje, wat ik al best veel vind. Uiteraard gebruik ik het liefst een apparaatje dat lang goed blijft werken, voor elke brouw kalibreren lijkt me geen probleem.

Graag jullie reactie,
Patrick
2
Brouwproces / Re: Gistvraagje 2 entingen
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 00:33 »
Bij een oudere verpakking van Wyeast kan het een tijd duren voordat de vergisting op gang komt. Het is zeker niet uitgesloten dat deze gist alsnog een belangrijke aandeel heeft gehad in de vergisting. Voor de opbouw van nieuwe gistcellen heeft deze gist veel van de beschikbare aminozuren en mineralen gebruikt. Grote kans dat ook zonder de toevoeging van de korrelgist de vergisting op gang was gekomen.
Bij oudere gist kun je het beste een giststarter maken om zo te zorgen dat je voldoende actieve gist hebt.
3
Brouwproces / Re: Wort voor een giststarter
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 00:11 »
Gebruiken jullie dit wort ook als bottelsuiker? Heb ik nog niet geprobeerd, maar wil ik wel proberen met een münchener helles. Dus wort bewaren van na de kook en dan toevoegen bij het bottelen i.p.v. suiker. :brouwen:

Wort gebruiken als bottelsuiker is een Duits gebruik.Volgens het Reinheitsgebot mag er immers geen suiker worden toegevoegd. Als Nederlandse/Belgische  hobbybrouwers hoeven we ons niets aan te trekken van dergelijke beperkende regels.
4
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Mijn plan voor de eerste keer moutbrouwen
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:55 »
Geen reacties op dit topic tot nu toe.

Eerlijk gezegd niet zo verbazend omdat de vragen die je stelt al vaker aan bod zijn gekomen.
Ik raad je aan de zoekfunctie te gebruiken en bij de tags te kijken.
5
Brouwproces / Re: Bottelsuiker oplossing: koken of kokend water?
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:49 »
Ik doe enkele druppel citroensap of melkzuur in de suikeroplossing. Lagere pH is ook letterlijk een dooddoener voor infecties. En splitst sucrose (deels) in fructose en glucose, wat makkelijker is voor de gist in de fles.

Nooit bij stilgestaan. Goede tip! Kom ik nog eens van mijn citroenzuur af...
6
Ga je ook op de markt voor een kraam staan roepen als je iets te duur vindt? Lijkt me niet, hier ook niet zo gepast. Een koper/verkoper bepaald zelf wel wat hij ergens voor wil geven/vragen.
7
Brouwproces / Re: Giststarter met biologische gerstemoutsiroop en appelsap
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:44 »
Met gerstemoutstroop wordt je starter lang niet zo licht gekleurd als met "normale" starterswort. "
"Koffie verkeerd"  wordt "slappe koffie". Het is even wennen.

Als de starter echt klaar is zie je tegen de bodem van de Erlemeyer gist liggen. Dat zie ik nu nog niet.
8
Apparatuur / Re: Rims/herms combinatie
« Laatste bericht door haicoterbeek Gepost op Gisteren om 23:42 »
Toch wel jammer als je zoveel tijd en energie en originaliteit ergens instopt dat je dan toch weer teruggaat naar het standaard spul.
Dikke tien voor originaliteit!
9
Apparatuur / Re: De mate van vullen bepalen bij een brouwautomaat
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:41 »
Heb jij een boek geschreven?

Ieder forumlid weet dit ondertussen wel. Het boek bevat meer informatie dan je op basis van de titel zou verwachten...
10
Discussie over recepten / Re: Mijn eerste eigen recept
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:40 »
Ik heb al druk gezocht maar soms ligt het aan de manier wat je ingeeft bij Google. Ik zal die van jou eens proberen.
Dank je

De kunst van het zoeken is de juiste zoekwoorden bedenken. En niet te veel en niet te weinig zoekwoorden gebruiken.

https://maken.wikiwijs.nl/42633/zoeken_op_internet
Pagina's: [1] 2 3 ... 10