Forum Hobbybrouwen.nl

Hobbybrouwen => Algemene vragen hobbybrouwen => Topic gestart door: Arnie op 11-05-2018 19:40 u

Titel: Bier blijft maar gisten na 14 dagen
Bericht door: Arnie op 11-05-2018 19:40 u
Beste Hobbybrouwers,

Ik ben een beginnende brouwer, blik en mout ervaring beetje opgedaan, deze keer eens een blik Diabolo begin SG 1075 en nu gemeten SG 1010 (al een paar dagen) volgens de gebruiksaanwijzing is 1010 klaar echter bubbelt het waterslot nog af en toe, waar doe ik goed aan bottelen of nog langer wachten.
Ligt het misschien aan het feit dat ik rietsuiker heb gebruikt en deze  minder snel vergist?
Wat voor consequenties heeft het als ik ga bottelen, exploderende flesjes, of smaak die niet tot zijn recht komt.

Als iemand wat info heeft hoor ik het graag,

Groet,

Arnie
Titel: Re: Bier blijft maar gisten na 14 dagen
Bericht door: Brouwerke94 op 11-05-2018 20:16 u
Ik denk dat de bubbeltjes die je af en toe nog ziet, komen door opgelost koolzuurgas dat het bier verlaat. De vergisting is dan voorbij
Titel: Re: Bier blijft maar gisten na 14 dagen
Bericht door: Neetje op 11-05-2018 20:21 u
Nog een weekje of meer wachten en dan nog eens meten.
De tijd is nodig voor uitzakken gist en dan ben je ook zeker dat het jongbier is uitvergist.
Titel: Re: Bier blijft maar gisten na 14 dagen
Bericht door: KC op 11-05-2018 20:45 u
Door temperatuur schommelingen reageert het watetslot. Blijft het SG gelijk een dag of 3? Bottelen.
Daarom is een vergistingskast zo fijn. Controle maakt alles gemakkelijker.
Titel: Re: Bier blijft maar gisten na 14 dagen
Bericht door: Arnie op 12-05-2018 13:39 u
Dank voor de info, zo'n 5 dagen blijft de hydometer op SG 1010 staan, en dus de flesjes gevuld.

Gist was reeds uitgezakt.

Beetje jongbier geproefd smaak was in ieder geval  perfect.

Over 4 a 6 weken weet ik meer,

Gr,
Arnie
Titel: Re: Bier blijft maar gisten na 14 dagen
Bericht door: Jacques op 12-05-2018 21:38 u
Dank voor de info, zo'n 5 dagen blijft de hydometer op SG 1010 staan, en dus de flesjes gevuld.

Gist was reeds uitgezakt.

Beetje jongbier geproefd smaak was in ieder geval  perfect.

Over 4 a 6 weken weet ik meer,

Gr,
Arnie

Laat even weten of het koolzuurgehalte goed is. Als het bier te veel koolzuur heeft ben je te snel geweest met bottelen. Hoeveel suiker heb je toegevoegd voor de hergisting?