Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Discussie over recepten / Re: Duvel kloon (foutje gemaakt met Brewfather)
« Laatste bericht door BrewBird Gepost op Vandaag om 23:28 »
Houd de activiteit van waterslot in de gaten en meet dichtheid regelmatig om vergisting te blijven volgen.

Goed advies ,kan trouwens ook via Ispindel, Tilt of.....  :brouwen:
Ik brouw regelmatig met deze gist en de navergisting kan soms wel 8 weken duren.

Dat is wel vet lang, Dat moet korter kunnen. Zelfs met deze gist.
Waar ik wel benieuwd naar ben is hoeveel keer heb je dan gebrouwen vanaf dat je begonnen bent in 2020  :weetniet:
2
Apparatuur / Re: Densi- en concentratiemeter EasyDens - Anton Paar
« Laatste bericht door Wildor Gepost op Vandaag om 23:05 »
Dit apparaat wordt gekalibreerd op een sample gedeioniseerd water.
Zelfde kalibratie met 0 meting gebeurd ook bij digitale refractometers.

Deze laatste kun je elke brouwdag kalibreren, maar is niet nodig, tenzij je de batterij buiten het apparaat bewaard.

3
Apparatuur / Re: Densi- en concentratiemeter EasyDens - Anton Paar
« Laatste bericht door lier Gepost op Vandaag om 22:49 »
Hoe weet je nou precies dat hij nauwkeurig is? Zit er kalibratie vloeistof bij?
Bij ons op het lab moeten de sg meters regelmatig worden gekalibreerd is dat met dit apparaat ook zo?
4
Discussie over recepten / Re: Duvel kloon (foutje gemaakt met Brewfather)
« Laatste bericht door Brouwerij KOR Gepost op Vandaag om 22:32 »
Ik brouw regelmatig met deze gist en de navergisting kan soms wel 8 weken duren. Ga niet na 2 weken bottelen!
Houd de activiteit van waterslot in de gaten en meet dichtheid regelmatig om vergisting te blijven volgen.
5
Discussie over recepten / Re: Belgische Tripel; advies gezocht!
« Laatste bericht door Mickets Gepost op Vandaag om 21:16 »
Je kopieert met de rechtermuisknop het recept naar "brouwsels". Dan blijft het originele recept staan. In "brouwsels" kun je naar hartenlust je recept aanpassen. Als je het hebt gemaakt en het is voor herhaling vatbaar dan kun je het weer verplaatsen naar recepten.
Je voegt suiker toe in het gistvat voor de vergisting. Je meet de densiteit en bepaalt met het tooltje van BrouwHulp de hoeveelheid suiker om op het juiste SG te komen.

Dat klopt, maar ik ga het nog niet brouwen, dus als ik het recept kopieer moeten toch dezelfde gegevens zichtbaar worden als in mijn recept?
Het vreemde is namelijk dat het in BrouwHulp er zo uit ziet:

6
Discussie over recepten / Re: Belgische Tripel; advies gezocht!
« Laatste bericht door Mickets Gepost op Vandaag om 21:12 »
Is ook geen tripel maar een dark strong (40 SRM) is een beetje donker voor een tripel,
maar als je het zo wil heten mag dat.

Bedankt voor je oplettendheid, had dat nog niet eens gezien.
7
Brouwproces / Re: NEIPA Haziness verdwijnt
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 20:55 »
Misschien hoort dit in een ander topic: Waarom kan de kwaliteit van bier minder zijn bij de eiwitstap? En wat veroorzaakt dit dan Jacques?
Met minder schuimhoudbaarheid en minder body heeft Jacques toch al twee kwaliteitseisen benoemd die minder worden hierdoor alsmede de oorzaak.

Dat bedoel ik inderdaad.
8
Brouwproces / Re: NEIPA Haziness verdwijnt
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 20:54 »
Ik heb altijd begrepen dat zeker een deel van de troebel door de hoeveelheid drooghop komt.

Hoe zit het verder met het calcium in de waterbehandeling? Meer calcium zorgt voor sneller bezinken van (eiwit)troebel.

Door te drooghoppen komen er meer hop-polyfenolen in je bier. Deze polyfenolen reageren met eiwitten tot een complex dat voor troebelheid zorgt.

Calciumionen zijn nodig voor het flocculeren van gistcellen. Meer calcium in je brouwwater geeft een snellere uitvlokking van de gist waardoor je bier sneller helder wordt.
9
Discussie over recepten / Re: Belgische Tripel; advies gezocht!
« Laatste bericht door MaJa Gepost op Vandaag om 20:43 »
Bedankt voor je reactie, had die kloon inderdaad ook voorbij zien komen.
Maar door alle Duitse moutsoorten twijfelde ik een beetje aan het recept, kan ook verder niet lezen hoe dat het recept heeft uitgepakt.
Zie er verder ook geen reacties onder staan met mensen die het geprobeerd hebben, vandaar ook gekozen voor een simpeler recept.

Is ook geen tripel maar een dark strong (40 SRM) is een beetje donker voor een tripel,
maar als je het zo wil heten mag dat.
10
Prikbord / Re: ispindel te koop
« Laatste bericht door DavyDK Gepost op Vandaag om 20:19 »
Ik heb een pb gestuurd. Mvg
Pagina's: [1] 2 3 ... 10