Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Test hopcreep nav seminar Yakima Chief Hops

Gestart door Jacques, 09-09-2021 23:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hansHalberstadt

Citaat van: Jacques op 16-09-2021  23:48 uMaar nogmaals: het gaat om het effect op de smaak. Door hop te verhitten heb je geen hopcreep, daar hoef je onderzoek voor te doen.
Het is een compromis tussen zo min mogelijk verhitten (nadelig voor smaak en geur) en zo veel mogelijk de enzymen denatureren (minimale temperatuur /tijd nodig). Dus dan zul je toch uit moeten zoeken hoe veel je moet verhitten en hoe lang door te kijken bij welke laagste temperatuur/ kortste tijd voor thermische belasting geen hopcreep meer optreedt. 

Jacques

Citaat van: hansHalberstadt op 16-09-2021  23:53 uHet is een compromis tussen zo min mogelijk verhitten (nadelig voor smaak en geur) en zo veel mogelijk de enzymen denatureren (minimale temperatuur /tijd nodig). Dus dan zul je toch uit moeten zoeken hoe veel je moet verhitten en hoe lang door te kijken bij welke laagste temperatuur/ kortste tijd voor thermische belasting geen hopcreep meer optreedt.

Zeker. Daarom moet je heel veel data verzamelen...

Overigens kan het zijn dat de alfa- en beta-amylase van hop een andere inactiveringstemperatuur heeft dan die van gerst. Ik heb in ieder geval eens een artikel gelezen waarbij geconstateerd werd dat dit geval was bij tomaten.

hansHalberstadt

Zal ook afhangen van de omgeving waarin de enzymen zitten (waterig, vet, zetmeel) Shellhammer wist ook niet precies waar die enzymen zitten meende ik opgemaakt te hebben uit die presentatie. (Op de bellen of in de bellen.)

Jacques

Citaat van: hansHalberstadt op 17-09-2021  00:15 uZal ook afhangen van de omgeving waarin de enzymen zitten (waterig, vet, zetmeel) Shellhammer wist ook niet precies waar die enzymen zitten meende ik opgemaakt te hebben uit die presentatie. (Op de bellen of in de bellen.)
Het is volgens mij plantafhankelijk.

Uit het seminar blijkt dat in hopzaad meer enzymen zitten. Niet zo heel vreemd overigens. In hopzaad zitten reservestoffen die ontsloten moeten worden door enzymen voor het kiemproces.

pincopallino


Jacques


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.