Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Promash onder Vista

Gestart door BuBS, 10-08-2008 14:59 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

thibolleke

Overigens komt er ook een nieuwe Windows uit, Windows 7. Waarom dan nu nog Vista kopen?

Oscar

Citaat van: Hopmans op 23-08-2008  22:59 uIk kan mijn borst dus nat maken als vista zijn intrede doet in het bedrijfsleven.

Dat zal nog wel ff duren. XP Servicepack 3 is al uit...dus...  En de systeembeheerders weten ook wel van het gezeur met vista af. Zolang je hardware nog XP compatible is (wat met sommige HP laptops niet het geval is  :duimonder:) zou ik nog bij XP blijven. Regel een CD'tje met XP en bewaar je oude registratie nummer (staat op je oude pc). Bij je nieuwe pc je HD formateren en X installeren. Wel jammer dat dit zo'n specialistische handeling is... velen krijgen dit niet voor elkaar.. :-\

Adrie

Citaat van: thibolleke op 25-08-2008  00:16 uOverigens komt er ook een nieuwe Windows uit, Windows 7. Waarom dan nu nog Vista kopen?

Inkoppertje: waarom zou je windows kopen als je linux gratis kunt downloaden? Promash (en BrouwVisie en BrouwHulp) draait uitstekend als je ook Wine installeert.

Oscar

Is linux een beetje goed te doen qua installeren en gebruikersgemak voor een leek? En draait alle Windows software onder wine?

Adrie

Neem een beginnersvriendelijke variant, zoals Ubuntu, en zelfs een leek heeft de boel (inclusief software als openoffice en nog veel meer) binnen een half uur op zijn PC staan.

Wine wordt steeds beter; steeds meer windows software draait nu, maar (nog) niet alles. Het is aan te raden om eerst een testPC in te richten en te testen of de software waar geen linux-alternatief voor bestaat (wat nog maar zelden voorkomt, zeker voor de thuisgebruiker) draait. Je kunt ook linux naast windows op je PC zetten, zodat je bij het opstarten kunt kiezen wat je wilt gebruiken. Op die manier hoef je geen testPC in te richten.

Hopmans

Werken kinderspelletjes ook op wine (simms en barbie etc)?
 :weetniet:

Adrie

Sommige wel, andere niet. Het blijft een kwestie van uitproberen of op de website van wine (http://www.winehq.org in de applications database kijken of jouw programma werkt.

Edgar

Linux (Ubuntu) werkt prima. Op veel vlakken veel beter dan Windows. De voordelen wegen in ieder geval op tegen de nadelen.

Vergelijkbare Topics (7)

9978

Reacties: 24
Gelezen: 8254

16569

Reacties: 2
Gelezen: 2345

8259

Reacties: 37
Gelezen: 14008


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.