Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Even voorstellen maar! Delirium

Gestart door Delirium, 22-11-2018 08:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Delirium

Beste Bierbrouwbroeders,

Nadat ik mijn passie voor het ├ęchte bier ergens in 2014 had opgelopen in Gent, ben ik me meer gaan verdiepen in het gouden goedje. Aangezien ik ook graag in de keuken sta, ben ik (zelf) bier brouwen gaan beschouwen ultieme vorm van koken gaan zien. Ik heb destijds al korstondig bierbrouwambities gehad. Die heb ik echter snel weer in de koelkast gezet, omdat ik het toen maar niet voor elkaar kreeg om de wortpakketjes om te zetten in drinkbare vloeistof. Hier gaf ik destijds de (te hoge of te lage) temperatuur in mijn schuurtje de schuld van.

Inmiddels ben ik verhuisd naar een ander deel van Leiden en besloot ik het wat beter aan te pakken. Omdat alleen een klimaatkast en brouwen met een pannetje nog niet tot het gewenste effect heeft geleid, heb ik sinds gister ook een easybrew all-in-one gekocht van Arsegan. Ik wacht nog op het eerste drinkbare biertje :(

Ik hoop hier veel te leren van jullie en binnenkort te genieten van mijn eerste ├ęchte brouwsel! Is er toevallig al een bierbrouwersclubje voor amateurs in Leiden? :)

Adbrouwt

Welkom Delirium. Al goed bezig zou ik zeggen. Hopelijk gaan er veel mooie bieren uitkomen. Niet al te ver van leiden zit de bierkaai. Hier kun je gezellig een avond bijwonen en onder het genot van een biertje al je vragen stellen.

Appiehappie

Helaas geen brouwvereniging in Leiden. Namens Huisbrouwerij de Leidsche Goot welkom op het grootste brouwersforum van Nederland :brouwen:.

Er is een brouwvereniging dichter bij Leiden. Ik ben zelf een aantal jaren lid geweest van de grootste brouwvereniging van Nederland. Ik bedoel "t' Wort Wat" in Hoofddorp.

https://www.twortwat.nl/

Uit deze brouwvereniging zijn veel (kleine) brouwerijen ontstaan. Zoals het Leidsch Bier https://www.leidschbier.nl/ van Jan Willem Fukkink.

Leuk om weer eens een Leidsche Brouwer op dit forum te zien. Succes met deze hobby :biersmile:.


PaultjePils

Welkom Delirium. Ik heb met het beginnen van deze hobby ook eerst een paar obstakels gehad. Zo heb ik nooit een lekker biertje gekregen uit een extract pakken (eentje waar alleen water en gist bij moest). Vervolgens met graanbrouwen had ik in het begin laag rendement en veel onvergistbare suikers (door te hoge maisch temperatuur). Af en toe had ik de moed om het weer eens te proberen (denk aan eens per 3 maanden). Met liefde voor speciaalbier ben ik blijven doorzetten. Toen kwam er een succesvol brouwsel en heb ik het meteen keihard opgepakt.  Mijn eerste succesvolle biertje was een IPA, met goed veel hop krijg je veel smaak en compenseert het bittertje die zoetigheid die op zou kunnen komen van slechte maischen of vergisting. Ik wens je snel en drinkbaar zelf gebrouwen biertje toe! Succes

wiliam


Vergelijkbare Topics (7)

33733

Reacties: 5
Gelezen: 1771

24575

Reacties: 4
Gelezen: 1930

37784

Reacties: 9
Gelezen: 2696

28674

Reacties: 2
Gelezen: 1545

14914

Reacties: 26
Gelezen: 7758

42393

Reacties: 5
Gelezen: 1019

30124

Reacties: 5
Gelezen: 1438


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.