Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Ook even mezelf voorstellen: ik ben Harry

Gestart door harbri, 15-11-2017 20:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

harbri

Ik ben Harry, 49 jaar, zeer gelukkig getrouwd en woonachtig vlakbij het dorpje 's-Gravendeel in de prachtige Hoeksche Waard.

Zo'n 20 jaar geleden ben ik begonnen met bierbrouwen. Een goede vriend van mij had toen net een bierbrouwcursus gevolgd bij een gilde in Amersfoort. Hij maakte mij vervolgens enthousiast en samen hebben we twee tot drie keer per jaar bier gebrouwen. Na ruim tien jaar lekkere biertjes te hebben gebrouwen begonnen er wat brouwsels te mislukken en daarmee begon ons enthousiasme ook af te nemen. Vijf jaar geleden ben ik verhuisd en in die verhuizing zijn mijn brouwspullen op de garagezolder beland en daar ook nooit meer vanaf gekomen.

Een paar maanden geleden raakte ik in gesprek met een collega over bier brouwen. Toen begon het brouwvirus bij mij toch weer te kriebelen en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe brouw apparatuur. In die zoektocht stuitte ik op de Arsegan Easybrew 30. Googelend naar ervaringen met deze ketel kwam ik terecht bij dit forum en dat bleek een zeer waardevolle bron van informatie te zijn. De Easybrew heb ik inmiddels aangeschaft en anderhalve week geleden heb ik daarmee voor het eerst gebrouwen. Dat ging vrijwel vlekkeloos en er staat momenteel dan ook een vergistingsvat in de hal te pruttelen met 20 liter Irish Red in wording. Ik heb mijn hobby weer herontdekt!

Fermon

Welkom Harry, het is en blijft een leuke hobby. Veel  ^-^ plezier!

HarryL


Vergelijkbare Topics (7)

40776

Reacties: 2
Gelezen: 1128

18049

Reacties: 9
Gelezen: 3011

31572

Reacties: 6
Gelezen: 1760

23447

Gestart door Yourik


Reacties: 11
Gelezen: 2837

43736

Reacties: 9
Gelezen: 1100

36210

Gestart door Remon


Reacties: 1
Gelezen: 1017


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.