Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Tweede keer brouwen met Grainfather nu met nieuwe controller

Gestart door KooTjoo, 03-12-2016 13:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KooTjoo

Na een eerste zeer positieve ervaring met de Grainfather vandaag een tweede brouwdag ingepland met de nieuwe controller voor de Grainfather.

Omdat ik naast een liefhebber van een goed biertje ook geinteresseerd ben in al de technische zaken rondom het brouwen heb ik de nieuwe controller voor de Grainfather aangeschaft. Ik ben eerst de afgelopen week aan het stoeien geweest om een kloppend brouwinstallatie profiel aan te maken in Beersmith. Na veel lezen op het Beersmith forum en wat tips en tricks van ervaren gebruikers is het mij gelukt een kloppend profiel aan te maken. Maisch- en spoelwater worden nu goed berekend conform de calculator op de Grainfather website.

Ik heb het recept geƫxporteerd naar de Grainfather App wat ook goed ging en gestart met brouwen. Tussentijdse metingen gedaan en vergeleken met de voorspellingen van Beersmith en dat klopte allemaal goed.

Wat mij vooral bevalt aan de nieuwe controller (buiten dat het een leuk stukje techniek is) is dat de temperatuur veel stabieler bleef. Je ziet dat het vermogen aangepast wordt wanneer temperatuur bijna bereikt is wat ervoor zorgt dat temperatuur niet doorschiet.

Het was een leuke en weer heel leerzame brouwdag en ben super happy met mijn Grainfather en de nieuwe controller.   

Tuur

Top, leuk dat je dit deelt.
ik zit nog te wachten op de nieuwe controller van de Grainfather.
Ben erg benieud.

Eskil

Ik heb vorige week gebrouwen met de nieuwe controller. Weliswaar handmatig ingevoerd omdat ik nog wacht op de android app.
Afgelopen vrijdag kreeg ik nog een melding van Grainfather dat het de goede kant uitgaat met die app, voor de kerst is hij klaar.

Ik vond de delayed heating functie erg handig, je stelt hem de avond van te voren in en 's ochtends is je brouwwater op temperatuur.
Inderdaad is de temperatuur veel constanter en er is veel minder kans op een aangebrand element.
Je ziet hemidd. heel mooi het vermogen aanpassen. Ik had een hele vlotte brouwdag. Verder werk ik met BrouwHulp en alles wat er van te voren was berekend klopte achteraf.
Goede upgrade! Nu nog de android app. :proost:

KooTjoo

CiteerVerder werk ik met BrouwHulp en alles wat er van te voren was berekend klopte achteraf.

Ik werkte ook altijd met BrouwHulp en berekeningen klopten daar inderdaad ook. Alleen de export vanuit BrouwHulp naar de app werkt niet goed. Niet alle waarden komen goed door, daarnaast zocht ik een goed werkende versie voor de Mac en voor Windows. Ik heb nu alle bestanden in de Cloud staan en kan zo vanaf elke locatie met de recepten stoeien.

AntonM

Is het mogelijk dat je jouw Grainfather-profiel voor Beersmith met ons deelt? Ik ben ook een tijd met Beersmith aan het stoeien geweest voor mijn Grainfather, maar heb het nooit goed werkend gekregen.

KooTjoo

Citaat van: AntonM op 03-12-2016  21:09 uIs het mogelijk dat je jouw Grainfather-profiel voor Beersmith met ons deelt? Ik ben ook een tijd met Beersmith aan het stoeien geweest voor mijn Grainfather, maar heb het nooit goed werkend gekregen.
Ja hoor, wel even hernoemen naar .bsmx (extensie is hier niet toegestaan). Je moet ook nog twee andere aanpassingen doen. Die staan in de "Notes".

Jacques

Citaat van: KooTjoo op 03-12-2016  21:18 uJa hoor, wel even hernoemen naar .bsmx (extensie is hier niet toegestaan).

Vanaf nu is deze extensie wel toegestaan.

Loser

Citaat van: KooTjoo op 03-12-2016  21:18 uJa hoor, wel even hernoemen naar .bsmx (extensie is hier niet toegestaan). Je moet ook nog twee andere aanpassingen doen. Die staan in de "Notes".

Hmmm... Voor mij werkt het niet goed.
Het profiel dat ik nu gebruik zit er dichter bij.

Maar ik wil even mee geven, weet niet of jullie het al gemerkt hebben, maar als je de Recepten die je gemaakt hebt in 'Beersmith' exporteert en ze dan upload in de 'Grainfather Connect app' wijzigt hij zelf zijn 'Mash & Sparge Water' naar diegene die je berekend via de 'Grainfather App' zelf.

KooTjoo

CiteerHmmm... Voor mij werkt het niet goed.
Het profiel dat ik nu gebruik zit er dichter bij.

Bij mij wel, maar het kan zijn dat ik in het recept zelf nog wat aanpassingen in het Equipment Profile heb gedaan. En als die van jou beter werkt kun je deze dan ook delen? Dat is misschien handig voor mij en anderen.

En ja de app past inderdaad de watervolumes aan. Heeft ook met de hoeveelheid die je brouwt te maken.

Loser


KooTjoo

Ik heb de profielen vergeleken en zie eigenlijk maar 1 belangrijk verschil en dat is de "Boil Off" jij gebruikt 3,5 liter per uur en ik 2,5 liter. Ik heb dit 2 keer gemeten en was beide ongeveer 2,5 liter.

Heb jij daadwerkelijk 3,5 liter per uur gemeten?

Loser

Citaat van: KooTjoo op 04-12-2016  12:41 uIk heb de profielen vergeleken en zie eigenlijk maar 1 belangrijk verschil en dat is de "Boil Off" jij gebruikt 3,5 liter per uur en ik 2,5 liter. Ik heb dit 2 keer gemeten en was beide ongeveer 2,5 liter.

Heb jij daadwerkelijk 3,5 liter per uur gemeten?

Ik zelf heb een verdamping van rond de 2,8 a 3 liter/uur
Ik gebruik wel geen graincoat of dergelijke.
Profiel heb ik overgenomen.

Vergelijkbare Topics (7)

41250

Reacties: 48
Gelezen: 4940

33990

Gestart door DS-brouw


Reacties: 163
Gelezen: 33219

27558

Reacties: 15
Gelezen: 7159

17430

Reacties: 23
Gelezen: 9161

43532

Reacties: 52
Gelezen: 5184

37006

Reacties: 4
Gelezen: 2323


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.