Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Inkbird ITC-308 (het alternatief voor de STC-1000)

Gestart door Gunnar, 26-10-2015 16:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gunnar

Hallo Allemaal!

In het bericht over mijn bezoek aan de BrouwPlus in Antwerpen, vorige week, had ik er al melding van gemaakt maar blijkbaar op de totaal verkeerde plek want geen mens reageerde. Dus ik herhaal het hier nog een keertje (en inmiddels staat het nieuws ook op het web):

"(Mijn) interessantste (ontdekking) was wel de vermoedelijke opvolger van de STC-1000. Niels van homebrewshop.be presenteerde een prototype van een plug´n´play oplossing voor de vergistingskast. In het ene stopcontact de koelkast, in het andere de verwarming*, temperatuur instellen en hopla. Verwachte prijs ca. €60 - €65 (met een STC-1000 en de bestellijst bij Conrad blijft daar errug weinig over om zelf monteren nog lonend te maken). Fraai apparaatje, zag er zeer soliede uit. Verwachte marktintroductie nog voor Sinterklaas.

*: Niels was nog bezig met een "straalkacheltje" van 50W in buisvorm zoals die gebruikt schijnen te worden om serres vorstvrij te houden. Lijkt dus erg op mijn idee van de autovoorruitverwarming maar dan beter, en betekent het einde van het geklooi met een ouderwetse 230V gloeilamp in een gesloten koelkast.


Meer info over de Inkbird op https://homebrewshop.be/en/measuring/931-inkbird-itc-308-outlet-thermostat-temperature-controller.html - over het "straalkacheltje" (dat dus ook plug´n´play moet worden) nog niet, maar dat zal wel niet lang meer duren.

Gunnar

Adbrouwt

Citaat van: Gunnar op 26-10-2015  16:34 u"(Mijn) interessantste (ontdekking) was wel de vermoedelijke opvolger van de STC-1000. Niels van homebrewshop.be presenteerde een prototype van een plug´n´play oplossing voor de vergistingskast. In het ene stopcontact de koelkast, in het andere de verwarming*, temperatuur instellen en hopla. Verwachte prijs ca. €60 - €65 (met een STC-1000 en de bestellijst bij Conrad blijft daar errug weinig over om zelf monteren nog lonend te maken). Fraai apparaatje, zag er zeer soliede uit. Verwachte marktintroductie nog voor Sinterklaas.
Misschien reageerde er niemand omdat het vijfmaal zo duur is.  ;)

Eric v B

Ik vind het toch een mooie oplossing voor mensen die geen zin hebben om te knutselen of niet genoeg kennis/durf hebben om een STC-1000 oplossing te maken. En € 59.95 vind ik niet duur. Ik heb wel eens duurdere oplossingen voorbij zien komen...

Adbrouwt

Citaat van: Eric v B op 26-10-2015  18:22 uIk vind het toch een mooie oplossing voor mensen die geen zin hebben om te knutselen of niet genoeg kennis/durf hebben om een STC-1000 oplossing te maken. En €59.95 vind ik niet duur. Ik heb wel eens duurdere oplossingen voorbij zien komen...............
Dat mag jij natuurlijk vinden. ik vind het niet veel knutsel werk en niet heel moeilijk. Maar 15 euro tov 65 is voor mij een te groot verschil. Bovendien hou ik niet zo van reclame op het forum.

Eric v B

Citaat van: Adbrouwt op 26-10-2015  18:30 uDat mag jij natuurlijk vinden. ik vind het niet veel knutsel werk en niet heel moeilijk. Maar 15 euro tov 65 is voor mij een te groot verschil. Bovendien hou ik niet zo van reclame op het forum.
€ 15,-? hoe zit het dan met wcd's, snoeren en stekkers? Die zal je toch ook nog nodig hebben?

Adbrouwt

Citaat van: Eric v B op 26-10-2015  18:44 u€ 15,-? hoe zit het dan met wcd's, snoeren en stekkers? Die zal je toch ook nog nodig hebben?
Daar heb je een punt Eric. Ik had nog een hoop oud spul liggen dus dit kan voor iemand anders wat duurder uitvallen. Maar volgens mij hebben al die euro winkels genoeg goedkoop spul liggen voor een paar euro.

EvdBroek

Een STC is inderdaad veel goedkoper. Het in elkaar zetten is ook niet moeilijk, zelfs voor niet techneuten. Van klooien met een lamp is ook geen sprake... Dus waarom zou je daar meer dan 4x zo veel voor gaan betalen

Hay

Volgens mij lees je niet goed hierboven was al gesteld dat je er met 15 euro niet komt.
En ik vind het een hele goeie tip, voor mij is het wel wat.
Ik kan alles zelf maken maar heb niks met elektronika en heb daarom ook een stc-1000 van Eric te leen.
En zover ik weet heeft Gunnar niks met dat bedrijf te maken en is het dus ook geen reclame maar een tip.
Dank je wel Gunnar.

Eric v B

Citaat van: EvdBroek op 26-10-2015  18:49 uEen STC is inderdaad veel goedkoper. Het in elkaar zetten is ook niet moeilijk, zelfs voor niet techneuten. Van klooien met een lamp is ook geen sprake... Dus waarom zou je daar meer dan 4x zo veel voor gaan betalen
Klopt allemaal. Een zelfgebouwde RIMS, Herms of weet ik veel wat zijn allemaal veel goedkoper dan een BrauMeister, Grainfather, etc. Maar toch zijn er mensen die liever kiezen voor een kant en klare oplossing zoals bijv. de InkBird ipv een STC-1000.
Ik heb overigens geen aandelen in de InkBird. Zelf heb ik een BrewPi. Die is nog veel duurder dan de InkBird en zeker niet plug & play.

EvdBroek

Citaat van: Hay op 26-10-2015  19:14 uVolgens mij lees je niet goed hierboven was al gesteld dat je er met 15 euro niet komt.
Nou nou... Die post kruiste mijn post! Overigens had ik zelfs ook alle benodigde onderdelen thuis liggen, dus was wel degelijk voor 15 euro en een uurtje werk klaar. Maar als je meer geld wil uit geven is dat ieders keuze

McMelloW

Mooie oplossing. Heb je nog geen STC-1000 en je moet alles nog bestellen en inbouwen, dan is het zeker het overwegen waard.
Op ebay zijn alleen nog UK stekker uitvoeringen te vinden voor $35. Daar zullen in de toekomst zeker EU uitvoeringen bij komen. Dan is het zeker de moeite waard. Plug & Play

abroeders

Ziet er degelijk uit en ideaal voor mensen die niet elektrotechnisch onderlegt zijn. Op deze manier kunnen mensen die niet handig zijn, of elektrotechnisch het niet aandurven toch eenvoudig en voor een redelijke prijs een plug&play apparaatje kopen. Ik heb in mijn leven al heel veel elektrotechnische knutselwerkjes gezien waarvan ik dacht; het is een wonder dat dit nog niet uitgefikt is. Ik kan er een boek over schrijven in iedersgeval. Better safe than sorry...

Een stc1000 als onderdeel is inderdaad goedkoper; maar als je al je onderdelen moet kopen dan zit je ook al snel richting de verkoopprijs van dit kant en klare apparaat.
Daarom zie ik best potentie voor een bepaalde groep brouwers. Leuke tip!


Rene Haring

Gunnar, bedankt voor de tip en laat je niet kisten door alle azijnpissers op dit forum. De set ziet er degelijk uit. Qua kosten vergelijkbaar met een veilig gebouwde systeem a la stc1000 en uit het oogpunt van elektrische veiligheid voor velen een goede oplossing. Zelf knutselen kan, maar als je de veiligheidsaspecten ten aanzien van 230V niet in acht neemt en er breekt brand uit door kortsluiting of warmte ontwikkeling dan heb je het lastig met verzekeringen. Op ebay zijn er goedkopere aanbiedingen maar zoals gezegd nu alleen nog voor 110V.

hetspook

Her ding ziet er in ieder geval netjes uit en waarschijnlijk waterdichter als een zelfgemaakt systeem.
Ik was zelf ongeveer het zelfde bedrag kwijt met onderdelen van Conrad.

wilbertd

Ziet er inderdaad heel netjes uit hoor.

En wat is nou 60 Euri?
'Assassins Creed Syndicate' voor je neefje met de kerst is bijna net zo duur, of een paar glazen met logo, die tweedehands vrieskist, dat eiken houtje vaatje, je wortkoeler, je refractomter, goedkoper dan je moutmolen, je sodakeg, je CO2 fles en je CCT.

Sander van Dijk

Het hangt er gewoon vanaf hoe handig je bent en wat je hebt liggen en of je het leuk vindt om iets zelf in elkaar te knutselen. Als je daar niet van houd of je moet alles bij een Conrad bestellen dan is dit een prima optie en een prima prijs.


Zelf heb ik 3 geaarde wand-contact-dozen uit de € bak bij de bouwmarkt gehaald en ik heb een meter 3 aderige grondkabel (met 2,5 mm draden in erin met bruin, blauw en aarde) gehaald. Zwart schakeldraad had ik nog liggen en de benodigde lasdoppen e.d. ook. Ik had ook wat hout liggen om een kistje van maken. Dan ben je veel véél minder kwijt dan 60 euro, maar je moet het wel even in elkaar zetten en je moet weten hoe je e.e.a. veilig aansluit.


Dus kortom.. ieder z'n meug  :brouwen:

Gunnar

Moet ik nou als greenhorn in dit forum én in het brouwen de verbale strijd aangaan, nota bene met de bierkaai, met iemand die hier meer dan duizend berichten op zijn naam heeft en dus niet onwaarschijnlijk een gewaardeerd forumlid is?

Ik doe het toch.
Ad. 1: reacties als die van jou maken dat nieuwelingen dit forum gaan mijden - terwijl anderen juist zo hun best doen het forum aantrekkelijk en toegankelijk te maken.
Ad. 2: jij bouwt absoluut niet voor de tegenwaarde van € 11,99 een veiligheids- en verzekeringstechnisch verantwoorde schakeling die kan wat die Inkbird kan.
Ad. 3: je suggestie dat ik reklame zou maken is niet alleen misplaatst, maar ook beledigend. Vooral voor je eigen intelligentie.

Met dat al heb ik een gloednieuwe STC-1000 over. Wie het niet breed heeft en ´m graag wil hebben, schrijve mij een PM. De overtuigendste PM-schrijver krijgt ´m gratis thuisgestuurd en de porto betaal ik ook. Ik ben nog nooit zuinig geweest als het om bier ging en ik ben niet van plan dat nog te gaan veranderen.

Gunnar

Amateurke


tdp

Citaat van: Gunnar op 27-10-2015  01:04 uMoet ik nou als greenhorn in dit forum én in het brouwen de verbale strijd aangaan, nota bene met de bierkaai, met iemand die hier meer dan duizend berichten op zijn naam heeft en dus niet onwaarschijnlijk een gewaardeerd forumlid is?

Ik doe het toch.
Ad. 1: reacties als die van jou maken dat nieuwelingen dit forum gaan mijden - terwijl anderen juist zo hun best doen het forum aantrekkelijk en toegankelijk te maken.
Ad. 2: jij bouwt absoluut niet voor de tegenwaarde van € 11,99 een veiligheids- en verzekeringstechnisch verantwoorde schakeling die kan wat die Inkbird kan.
Ad. 3: je suggestie dat ik reklame zou maken is niet alleen misplaatst, maar ook beledigend. Vooral voor je eigen intelligentie.

Met dat al heb ik een gloednieuwe STC-1000 over. Wie het niet breed heeft en ´m graag wil hebben, schrijve mij een PM. De overtuigendste PM-schrijver krijgt ´m gratis thuisgestuurd en de porto betaal ik ook. Ik ben nog nooit zuinig geweest als het om bier ging en ik ben niet van plan dat nog te gaan veranderen.

Gunnar

Gunnar,

het gaat qua bijdragen niet alleen om kwantiteit, maar vooral om kwaliteit ;) Ik vind het een prima oplossing, en voor iemand die voor gemak gaat is €60,- niet direct een te grote uitgave. Ik ben zelf erg van het knutselen en bouwen, maar er zal absoluut markt voor zijn. Dat sommige vallen over het feit dat er 'reclame' gemaakt wordt moet je je ook niets van aantrekken, daar hebben we (gelukkig) capabele beheerders voor, die dit echt wel in de gaten houden.

Blijf voor tips en dergelijke posten, ik zie dit absoluut als een meerwaarde. Bepaalde forumleden kunnen echter helaas niet een bepaald filter toepassen met het opnemen van informatie lijkt het...

Bedankt voor je bijdrage!

Groet,
de TDP

Erick

Ook ik ben blij met je tip (en heb ook veel berichten op mijn naam  ;D), een kind kan zien dat het hier niet om reclame gaat.
Kortom: Blijf posten en trek je er niets van aan als een lid weer eens een slechte nacht heeft gehad!  :biersmile:

Snor

Citaat van: Gunnar op 27-10-2015  01:04 uAd. 1: reacties als die van jou maken dat nieuwelingen dit forum gaan mijden - terwijl anderen juist zo hun best doen het forum aantrekkelijk en toegankelijk te maken.


Hear hear! Prima argument. Jij verwoordt precies, wat mij bij een aantal veelschrijvers ook irriteert.
Wie de schoen past trekke hem aan. En er zijn er best een handvol die deze schoen prima past!

Erik Z

Citaat van: Gunnar op 27-10-2015  01:04 uAd. 2: jij bouwt absoluut niet voor de tegenwaarde van € 11,99 een veiligheids- en verzekeringstechnisch verantwoorde schakeling die kan wat die Inkbird kan.


Ik vraag mij inderdaad af hoe betrouwbaar al die zelf geknutselde kastjes bij de diverse brouwers zijn. Als je alle kosten bij elkaar optelt, dan kom je ook een heel eind in de richting van die Inkbird. Dan kun je beter een beetje meer uitgeven voor een veilig product.

McMelloW

Citaat van: Erik Z op 27-10-2015  16:52 uIk vraag mij inderdaad af hoe betrouwbaar al die zelf geknutselde kastjes bij de diverse brouwers zijn. Als je alle kosten bij elkaar optelt, dan kom je ook een heel eind in de richting van die Inkbird. Dan kun je beter een beetje meer uitgeven voor een veilig product.

Tja, dat is voor jou een vraag. De bouwers van die kastjes weten zelf hoe veilig ze zijn.

abroeders


Citaat van: McMelloW op 27-10-2015  19:23 uTja, dat is voor jou een vraag. De bouwers van die kastjes weten zelf hoe veilig ze zijn.

Was dat maar zo! Ik heb ooit gezien dat iemand 2 snoeren aan elkaar gemaakt had door de aders aan te strippen, met de hand in elkaar te draaien en vervolgens met een stukje plakband te fixeren. Deze persoon was overtuigt dat dit veilig was, het was immers met plakband geïsoleerd en je kon het aanraken zonder een schok te krijgen.

Afijn, om te beoordelen of iets veilig is, moet je zeker verstand hebben van elektrotechniek. Er zijn genoeg mensen die niet genoeg kennis hebben om zelf te beoordelen of iets veilig is.

Bovenstaand voorbeeld is namelijk zeer onveilig omdat een las op deze manier een grote overgangsweerstand heeft. Als hier iets met een beetje vermogen op aangesloten word smelt je kabel op de laslocatie gewoon weg door de warmteontwikkeling die ontstaat in de las.

Coen

Citaat van: McMelloW op 27-10-2015  19:23 uTja, dat is voor jou een vraag. De bouwers van die kastjes weten zelf hoe veilig ze zijn.
Dat betwijfel ik ten zeerste, gezien een aantal opmerkingen.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.