Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Voorstellen: Mark

Gestart door Markus29, 30-05-2015 16:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Markus29

Hallo allemaal,

Ik ben Mark, ik ben 20 jaar en volg momenteel een opleiding Biomedisch Onderzoek in Breda.
Vanuit mijn opleiding hebben we al 2 keer bier gebrouwen, en ik vind vergisting wel een interessant onderwerp.
En ik houd ook wel van een biertje op z'n tijd. Vandaar dat het bierbrouwen mij ook wel tof lijkt.
Ik heb al een tijdje geleden een vergistingsvat van 30l gekocht. Daar heb ik, gewoon om wat te experimenteren een aantal liters limonade in gegooid.
Daar heb ik toen een English Ale gist bij gedaan (Safale S-04) en kleine week later had ik een enigszins drinkbare licht alcoholische limonade.

Daarna vond ik het wel tijd voor het echte werk, en heb ik maar gelijk een moutmolen aangeschaft en een Javal filter gemaakt.
Ik heb toen in januari een dubbelbock (op basis van een recept van Rick Linssen, waarvoor dank :D) gebrouwen.
Ik had toen nog geen mandfles, dus heb ook niet overgeheveld bij het lageren. Daardoor kreeg ik wel een bier met een goede centimeter bezinksel in ieder flesje.
Maar dit bier bleek toch erg goed te smaken. Toen ben ik op advies van mijn vriendin ook gelijk lid geworden van de Roerstok.

Daar heb ik gelijk al heel wat dingen geleerd. En nu zit mijn 2e biertje (een kloonbrouwsel van Anchor Liberty Ale) ook al op de fles, met een hoop verbeteringen. (mandfles, gistkast, en een goede hevel) En deze smaakt ook vrij aardig, het enige minpuntje is dat hij wat waterig is geworden omdat ik  teveel water na het koken had toegevoegd.

Bij het beginnen met brouwen bleek dit forum al cruciaal te zijn, en ik hoop hier nog veel meer te leren ;)
Ik brouw momenteel ongeveer 15 L per keer, bij mijn ouders in Oirschot, in een weckketel op het gasfornuis.
Maar ik ben wel van plan om op te schalen naar 40 L, aangezien ik meestal toch vrij snel door mijn bier heen ben.
Ook zijn ze hier niet zo blij wanneer ik in de keuken sta te brouwen, vooral na de hopgift  ;D

Dus ben ik nu aan het kijken voor een brander, om op propaan in de schuur te brouwen.
Ik heb hier nog een kleine geiser liggen. Weet iemand of ik dit nog als brander of als vlambeveiliging kan gebruiken?




 

EvdBroek

Welkom Mark en heel veel succes met deze mooie hobby

Groeten Ed (uit Boxtel)

Reinout


meindert.m

Welkom en veel brouwplezier

bierhenkie

Zo te zien heb je een Vaillant keukengeisertje. Weet je zeker dat het ding op propaan kan? Dan nog is het een hele toer om er een geschikte brander van te maken. Kijk liever uit naar een geschikte brander. Eentje op 4 poten waar je je pan zo op kunt zetten.

tdp

Welkom op het forum!

Groet,
de TDP

Markus29

Citaat van: bierhenkie op 31-05-2015  12:35 uZo te zien heb je een Vaillant keukengeisertje. Weet je zeker dat het ding op propaan kan? Dan nog is het een hele toer om er een geschikte brander van te maken. Kijk liever uit naar een geschikte brander. Eentje op 4 poten waar je je pan zo op kunt zetten.
Dit geisertje kwam uit een stacaravan, en ik meende dat hier alleen flessengas aanwezig was. Maar een goede brander lijkt me zeker eens zo gemakkelijk in het gebruik. 

Vergelijkbare Topics (7)

27626

Reacties: 4
Gelezen: 2281

24329

Reacties: 8
Gelezen: 2819

21544

Reacties: 11
Gelezen: 4164

43878

Reacties: 5
Gelezen: 1194

37806

Reacties: 3
Gelezen: 1389

14815

Reacties: 8
Gelezen: 2607


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.