Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


gegevens bijhouden

Gestart door satan, 10-09-2002 16:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques


CiteerZelf denk ik er soms over om op een promash over te gaan. Het pakket biedt me op dit moment nog wel erg veel opties waar ik niet zo in geintresseerd ben, maar als iemand zo gek zouden zijn om de databases (bijv. via deze site) wat beter aan te laten sluiten op onze Nederlandse / Belgische ingredienten, dan zou ik wel bekeerd zijn. Lijkt me erg mooi / handig om een database van alle mouten van bijv. Brouwland te hebben, en recepten van dit forum direct te kunnen downloaden en in promash in te kunnen laden.

Dat een pakket meer opties kent dan je gebruikt lijkt mij geen probleem. Wie gebruikt (en kent!) alle opties van de tekstverwerker warmee je werkt. De vele mogelijkheden van Word XP bijvoorbeeld is geen reden om massaal met dit programma te gaan werken.

Je hebt volkomen gelijk als je stelt dat de mogelijkheden van ProMash voor ons bewoners van de lage landen enorm toeneemt als we de mout- en hopsoorten van Brouwland opnemen in de databank (en voor het gebruikersgemak bepaalde Amerikaanse moutsoorten verwijderen).

Om dit te werkstelligen heb ik de thread doorgezonden aan Brouwland.

 :degroeten: Jacques

Herman

Hoi Jacques e.a.,

Met name voor de poging tot opname van de stijlgegevens uit de Biertypengids van Derek Walsh ben ik jouw medestander!

Daarnaast nog het volgende. Op zich kan je de database zelf ook al aanpassen, deze databases kunnen natuurlijk ter bvewchikking gesteld worden. Heb je het idee dat Brouwland de benodigde gegegevens aan gaat leveren? Zou wel slim van ze zijn natuurlijk, dat lever immers geld op.

Voor mezelf heb ik al wijzigingen in de hop, gist en moutdatabases aangebracht, dat gaat vrij eenvoudig, zonder problemen.

Ik zit alleen nog even te dubben over de brewsessions. Tot nu toe herhaal ik brouwsels slechts zelden, vaak zit er wel enig verschil in. Kun je met een nieuwe sessie het recept aanpassen, zonder dat je eigenlijke recept ook wordt aangepast?

Brouwgroet,
Herman

Adrie

Ha Herman,

Ja hoor, dat kan. Ik doe het zelf ook en het originele recept blijft precies zoals het was. Het recept en de sessie zijn namelijk twee verschillende bestanden.

Groeten,

A3

Bas


CiteerEn Bas? Ik ben geinteresseerd in jouw spreadsheet. Ik heb er zelf inmiddels ook een aantal, maar vergelijkingsmateriaal is altijd welkom!

Hoi Herman,

Ik zal het je direct mailen. Laat maar weten of er nog wat interessante informatie voor jou bijstond.

Grt, Bas H.

Jacques

De moutsoorten van Brouwland afkomstig van de mouterijen Weyermann en Dingemans heb ik inmiddels in Promash geklopt.
Ook heb ik waterprofielen van BelgiĆ« ingeklopt (uniek materiaal - nooit eerder gepubliceerd- , door mij samengesteld mede dankzij Ronald Baert  :groots: ).  :leren:
Van Derek Walsh heb ik nog niets gehoord. Afgelopen week heb ik zijn voicemail ingesproken maar hij heeft mij nog niet teruggebeld.
Verder wil ik de databank "extra grondstoffen" nog verder aanvullen en vertalen. Zodra ik daar mee klaap ben wil ik de al aangepaste databanken beschikbaar stellen.

 :degroeten: Jacques

JWVG

H die Jacques,

dat is echt ontzettend leuk! Ook die waterprofielen van Belgie b.v. Ik weet zeker dat daar ook in het buitenland een aantal freaks heel erg geinteresseerd in zijn! Laat me maar weten als je vertaalhulp nodig hebt als je dat ziet zitten!

Jw.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.