Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 11 E1 Christoffel Nobel - Gerard Ypenga

Gestart door ypenga, 04-06-2011 19:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ypenga

Wort voor koken 45 liter
Hoeveelheid geënt wort 43 liter
Begin SG 1075
Bitterheid (Tinseth) 48 IBU
Brouwzaalrendement 80%
Kooktijd: 60 minuten
Vergistingstemperatuur: 10 ºC

13500 g Duitse pilsmout

160 g Spalt Select hopbloemen 4,1% 60 min
140 g Saaz hopbloemen 3.1 % 60 min
 80 g Golding hopbloemen 7,5 % 10 min
125 g Braming Cross 5.1% niet meegekookt

pH beslag 5,2

Decoctie maischschema
54 ºC    10 min
65 ºC   10 min
Deelbeslag uitgenomen en gekookt, benodigde tijd 40 min
Teruggebracht waardoor het totale beslag 72 ºC werd
72 ºC   10 min
UItgemaischt bij 78 ºC  8 min


1e vergisting 1 week - 10 graden,
2e vergisting 7 weken - 4 graden,
daarna nog 2 weken drooghoppen met 125 gr East Kent Goldings 4,5%
totaal 10 weken

VEMP


Oscar

Gerard,

IK heb geprobeerd de xml in te lezen in BV maar ik mis een begin SG en kooktijd. Uit welk programma komt deze xml ?

 :degroeten:

Jacques

Hoi Gerard,

Zou je zo vriendelijk willen zijn om het recept een tekst in het eerste bericht te plaatsen. Dat is voor de meesten van ons een stuk handiger.

Maarten_L

Citaat van: Oscar op 04-06-2011  20:39 uGerard,

IK heb geprobeerd de xml in te lezen in BV maar ik mis een begin SG en kooktijd. Uit welk programma komt deze xml ?

 :degroeten:

<BOIL_TIME>60</BOIL_TIME>

zou dat de kooktijd zijn?
sg kon ik zo snel niet vinden..

Maarten


ypenga

Citaat van: Oscar op 04-06-2011 &nbsp;20:39 uGerard,
IK heb geprobeerd de xml in te lezen in BV maar ik mis een begin SG en kooktijd. Uit welk programma komt deze xml ?

Het programma is BeerAlchemy, kooktijd is inderdaad 60 minuten, begin SG is 1075, eind is 1017.
Vergist met Gulpener gist tot 1030 (ging niet verder) en daarna tijdens dryhoppen nog een korrelgist Nottingham gebruikt met een temp van 14 graden voor twee weken.

Jacques

Gerard,

Bedankt voor deze info maar nu is het gehele recept nog niet bekend voor degenen die BeerAlchemy niet gebruken.
Daarom nogmaals het vriendelijke verzoek om het gehele recept als tekst in het eerste bericht te plaatsen.

Jacques

Ik heb net het recept ingelezen in Notepad++
Dat maakt het recept wel iets duidelijker maar het blijft nog steeds wat gissen.
De kleur van de pilsmout bijvoorbeeld. Ik neem aan dat dit 3 EBC is maar waarom er 1.300000 staat weet ik niet.

----------------


<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<RECIPES>
    <RECIPE>
        <FERMENTABLES>
            <FERMENTABLE>
                <NAME>German Pilsner Malt</NAME>
                <VERSION>1</VERSION>
                <YIELD>81.000000</YIELD>
                <COLOR>1.300000</COLOR>
                <AMOUNT>13.500000</AMOUNT>
                <NOTES>In Mash/Steeped</NOTES>
                <TYPE>Grain</TYPE>
            </FERMENTABLE>
        </FERMENTABLES>
        <HOPS>
            <HOP>
                <NAME>German Spalt Select</NAME>
                <VERSION>1</VERSION>
                <ALPHA>4.100000</ALPHA>
                <AMOUNT>0.160000</AMOUNT>
                <NOTES>60 Min From End</NOTES>
                <USE>Boil</USE>
                <TIME>60</TIME>
                <FORM>Leaf</FORM>
            </HOP>
            <HOP>
                <NAME>Czech Saaz</NAME>
                <VERSION>1</VERSION>
                <ALPHA>3.100000</ALPHA>
                <AMOUNT>0.140000</AMOUNT>
                <NOTES>60 Min From End</NOTES>
                <USE>Boil</USE>
                <TIME>60</TIME>
                <FORM>Leaf</FORM>
            </HOP>
            <HOP>
                <NAME>UK Golding</NAME>
                <VERSION>1</VERSION>
                <ALPHA>7.500000</ALPHA>
                <AMOUNT>0.080000</AMOUNT>
                <NOTES>10 Min From End</NOTES>
                <USE>Boil</USE>
                <TIME>10</TIME>
                <FORM>Leaf</FORM>
            </HOP>
            <HOP>
                <NAME>UK Bramling Cross</NAME>
                <VERSION>1</VERSION>
                <ALPHA>5.100000</ALPHA>
                <AMOUNT>0.125000</AMOUNT>
                <NOTES>In Hop-Back</NOTES>
                <USE>Aroma</USE>
                <TIME>0</TIME>
                <FORM>Leaf</FORM>
            </HOP>
        </HOPS>
        <YEASTS>
            <YEAST>
                <NAME>Live Brewery Yeast</NAME>
                <VERSION>1</VERSION>
                <ATTENUATION>75.000000</ATTENUATION>
                <FORM>Liquid</FORM>
                <TYPE>Ale</TYPE>
                <AMOUNT>0.010000</AMOUNT>
                <AMOUNT_IS_WEIGHT>TRUE</AMOUNT_IS_WEIGHT>
            </YEAST>
        </YEASTS>
        <MISCS></MISCS>
        <STYLE>
            <CATEGORY> No Style Chosen</CATEGORY>
            <NAME></NAME>
            <VERSION>1</VERSION>
            <TYPE> None</TYPE>
            <CATEGORY_NUMBER>0</CATEGORY_NUMBER>
            <STYLE_LETTER></STYLE_LETTER>
            <OG_MIN>0</OG_MIN>
            <OG_MAX>0</OG_MAX>
            <IBU_MIN>0</IBU_MIN>
            <IBU_MAX>0</IBU_MAX>
            <COLOR_MIN>0</COLOR_MIN>
            <COLOR_MAX>0</COLOR_MAX>
            <FG_MIN>0.750</FG_MIN>
            <FG_MAX>0.750</FG_MAX>
        </STYLE>
        <WATERS>
            <WATER>
                <NAME>The brewer's water</NAME>
                <VERSION>1</VERSION>
                <AMOUNT>58.500000</AMOUNT>
                <SULFATE>28.000000</SULFATE>
                <CALCIUM>45.000000</CALCIUM>
                <MAGNESIUM>7.500000</MAGNESIUM>
                <CHLORIDE>76.000000</CHLORIDE>
                <SODIUM>58.000000</SODIUM>
                <BICARBONATE>176.000000</BICARBONATE>
            </WATER>
        </WATERS>
        <MASH>
            <NAME>Christoffel Nobel Kloon Decoctie</NAME>
            <VERSION>1</VERSION>
            <GRAIN_TEMP>20</GRAIN_TEMP>
            <MASH_STEPS>
                <MASH_STEP>
                    <NAME>Rest at</NAME>
                    <VERSION>1</VERSION>
                    <TYPE>Infusion</TYPE>
                    <INFUSE_AMOUNT>0.0</INFUSE_AMOUNT>
                    <STEP_TEMP>54.000000</STEP_TEMP>
                    <STEP_TIME>10.000000</STEP_TIME>
                    <RAMP_TIME>0</RAMP_TIME>
                </MASH_STEP>
                <MASH_STEP>
                    <NAME>Raise by direct heating to</NAME>
                    <VERSION>1</VERSION>
                    <TYPE>Temperature</TYPE>
                    <INFUSE_AMOUNT>0.0</INFUSE_AMOUNT>
                    <STEP_TEMP>63.000000</STEP_TEMP>
                    <RAMP_TIME>9.000000</RAMP_TIME>
                    <STEP_TIME>0</STEP_TIME>
                    <TYPE>Temperature</TYPE>
                    <INFUSE_AMOUNT>0.0</INFUSE_AMOUNT>
                    <STEP_TEMP>63.000000</STEP_TEMP>
                    <RAMP_TIME>9.000000</RAMP_TIME>
                    <STEP_TIME>0</STEP_TIME>
                </MASH_STEP>
                <MASH_STEP>
                    <NAME>Rest at</NAME>
                    <VERSION>1</VERSION>
                    <TYPE>Infusion</TYPE>
                    <INFUSE_AMOUNT>0.0</INFUSE_AMOUNT>
                    <STEP_TEMP>63.000000</STEP_TEMP>
                    <STEP_TIME>10.000000</STEP_TIME>
                    <RAMP_TIME>0</RAMP_TIME>
                </MASH_STEP>
                <MASH_STEP>
                    <NAME>Pull decoction, boil, add back raising mash to</NAME>
                    <VERSION>1</VERSION>
                    <INFUSE_AMOUNT>7.861621</INFUSE_AMOUNT>
                    <TYPE>Decoction</TYPE>
                    <STEP_TEMP>72.000000</STEP_TEMP>
                    <STEP_TIME>40.000000</STEP_TIME>
                    <RAMP_TIME>0</RAMP_TIME>
                </MASH_STEP>
                <MASH_STEP>
                    <NAME>Rest at</NAME>
                    <VERSION>1</VERSION>
                    <TYPE>Infusion</TYPE>
                    <INFUSE_AMOUNT>0.0</INFUSE_AMOUNT>
                    <STEP_TEMP>72.000000</STEP_TEMP>
                    <STEP_TIME>10.000000</STEP_TIME>
                    <RAMP_TIME>0</RAMP_TIME>
                </MASH_STEP>
                <MASH_STEP>
                    <NAME>Raise to and Mash out at</NAME>
                    <VERSION>1</VERSION>
                </MASH_STEP>
            </MASH_STEPS>
        </MASH>
        <NAME>Promoted from Batch 3 of Christoffel Nobel Kloon</NAME>
        <VERSION>1</VERSION>
        <TYPE>All Grain</TYPE>
        <BREWER>Gerard Ypenga</BREWER>
        <BATCH_SIZE>40.000000</BATCH_SIZE>
        <BOIL_SIZE>45.000000</BOIL_SIZE>
        <BOIL_TIME>60</BOIL_TIME>
        <EFFICIENCY>80.000000</EFFICIENCY>
        <NOTES>1e vergisting 1 week - 10 graden,
2e vergisting 7 weken - 8 graden,
daarna nog 2 weken drooghoppen met 20 gr UK goldings 4,8%
totaal 10 weken</NOTES>
        <PRIMARY_TEMP>10.000000</PRIMARY_TEMP>
    </RECIPE>
</RECIPES>

William

Beer Alchemy is een beetje rommelig met de xml-uitvoer. Het is met Beer Alchemy wel mogelijk om een promash export (rec) of een pdf export te doen. Als je dat doet wil een ander hem vast wel naar forumformaat converteren.

ypenga

Heb het nu ook als pdf toegevoegd.
Hoe krijg ik het in hemelsnaam als tekst in het eerste bericht.
Ben al blij dat ik de export knop heb gevonden...

Jacques

Het pdf bestand is een stuk duidelijker.
Bedankt voor jouw inspanningen om het recept op het forum te krijgen.

Het eerste bericht is nu door mij aangepast.
Mochten er nog foutjes zitten in de tekst dan kun je dat aanpassen.


Het is een heerlijk simpel recept op de decoctie na. Het heeft in ieder geval een goed bier opgeleverd!

RobinB

Die gulpener gist, hoe kom je daar aan?
Heb je er nog meer van en wil je ruilen?
:)

ypenga

Ik heb nog wat afgetapt vanuit de CCT, dat staat echter al meer dan 2 maand in de koelkast. Kun je wel wat van hebben, dat is geen probleem, maar hoe wisselen we dat uit?

RobinB

Sorry voor de late reactie!

In principe kan je gewoon wat verse uitgegiste opkweek in een schroefdop-epje doen en op de post ermee!
Ik kan je ook wel wat epjes sturen?

PM me anders maar ff!
:duimop:

bob


Oscar

Citaat van: bob op 13-06-2011 &nbsp;21:09 uWat is een epje?
epje

RobinB

Dit:


Maar dan dus met een schroefdop. :)

bob

OOOhh een Eppendorftube  ;D
Bedankt, Oscar en RobinB

Wel handig zo'n epje.

Vergelijkbare Topics (7)

23080

Reacties: 12
Gelezen: 10844

12773

Reacties: 7
Gelezen: 7663

36935

Reacties: 6
Gelezen: 10088

17596

Reacties: 7
Gelezen: 8376

2697

Reacties: 3
Gelezen: 10234


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.