Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK10 A3 - Witbier - Cees van Weelden

Gestart door vanweecx, 18-07-2010 14:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

vanweecx

Het onderstaande recept is afkomstig van "QuattuorB".
De S33 gist is per ongeluk toegevoegd, deze was bedoeld voor het volgende brouwsel van die dag.
Er is geen temperatuurregeling gebruikt bij de vergisting.


Type:   Witbier   
Klasse:    A   
Gebrouwen op:   2010-april-14   
Gebotteld op:    2010-april-22   
Naam:   Riekse Witte   
Geschat begin SG   1045   
Bitterheid (EBU)   15 EBU   
Geschatte kleur (EBC)   8 EBC   
Recept hoeveelheid   40   
Maischwater   32 liter   
Spoelwater   20 liter

                Ingrediënten                  Hoeveelheid (g)   

Maischen   pilsmout 3 ebc                    60%     4800
           tarwemout 3 ebc                 40%    3200
           curaçao schillen bitter                       40


Maischschema:    Temperatuur (°C)   Rusttijd (min.)   
inmaischen                  45                2   
                          52               10   
                          63               30   
                          68               15   
                          72               20   
                          78                5   
   
Koken 100 min.
      
10 min. voor het einde   curaçao schillen bitter      40
30 min. voor einde   St Goldings 4,8%              40


Open vergisting       koriander                       45
                                 Safebrew S-33     3X     11,5                  
                                 
                               

naar open vergisting           2010-april-14      sg 1045   40 liter            
naar gesloten vergisting   2010-april-17      sg 1020   30 liter   (kraan lekte   )      
Bottelen                          2010-april-22           sg 1008   96 flesjes a 0,3   28,8   liter
         
         
Bottelsuiker 5gr per liter         



RobinB

Mooi simpel recept! :duimop:

Ook wel een paar leuke eigenaardigheidjes:

- S33, in plaats van een "geijkte" witbiergist, en oja: leve de korrels! ;)
- geen bitterhop, alleen een aromagift?
-  koriander tijdens de vergisting, geen problemen bij bottelen?
- lekker vlot vergist (8 dagen totaal)!

:)

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.