Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


De smaak van Fermentis Safbrew T-58

Gestart door Jacques, 12-02-2010 15:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Welke smaken neem jij waar bij Fermentis SafBrew T-58?

Neutraal/zuiver
1 (5%)
Fruitig (niet specifiek)
9 (45%)
Citrusachtig (algemeen)
1 (5%)
Citroenachtig
0 (0%)
Grapefruitachtig
0 (0%)
Limoenachtig
0 (0%)
Sinaasappelachtig
0 (0%)
Banaanachtig
6 (30%)
Appelachtig
0 (0%)
Peerachtig
0 (0%)
Meloenachtig
2 (10%)
Perzikachtig
2 (10%)
Kersachtig
0 (0%)
Zwarte besachtig
0 (0%)
Framboosachtig
0 (0%)
Aardbei-achtig
0 (0%)
Jam-achtig
0 (0%)
Snoepachtig (zuurtjes/schuimpjes/"pear-drops")
2 (10%)
Oplosmidelachtig/solvent
1 (5%)
Plastic-achtig
0 (0%)
Acetonachtig
1 (5%)
Parfurmachtig
1 (5%)
Roosachtig
0 (0%)
Hogere alcoholen
3 (15%)
Wijnachtig
0 (0%)
Peperig
14 (70%)
Kruidnagelachtig
6 (30%)
Vanille-achtig
0 (0%)
Boterachtig (diacetyl)
2 (10%)
Grasachtig/groene appel (acetaldehyde)
0 (0%)
Fenolisch (medicinaal, teerachtig, carbolachtig)
1 (5%)
Broodachtig
0 (0%)
Vleesachtig
0 (0%)
Zwavelachtig
0 (0%)
Muffig (niet fris)
1 (5%)
Schimmelachtig (kelderachtig)
0 (0%)
"Korrelgistsmaak"
2 (10%)
Poederachtig (mondgevoel)
1 (5%)
Nootachtig
1 (5%)

Totaal aantal stemmen: 20

Jacques

In het kader van het onderzoek naar de smaken die gedroogde gisten geven word je verzocht deze peiling in te vullen als je ervaringen hebt met

Fermentis Safbrew T-58


Jacques

Gelet op de resultaten van de peiling tot nu toe kom ik tot de conclusie dat deze gist het volgende smaakprofiel heeft:
peperig, fruitig, banaanachtig, kruidnagelachtig, hogere alcoholen (volgorde smaken aan de hand van het aantal op een smaak uitgebrachte stemmen).

De smaken die slechts 1x of 2x gescoord hebben heb ik buiten beschouwing gelaten.

Zijn jullie het hierover eens?

Zo nee, vul alsnog de peiling in of discussieer hier over deze gist.

Dion

Vreemd dat ik niet op de pol kan reageren.

Maar in ieder geval. Heb toevallig deze gist gebruikt in mijn eerste brouwsel, een trippel. En wat me vooral opviel was de zeer intense ester geur / smaak, en dan vooral de bananen-ester.

Gelukkig trekt deze geur/smaak wel wat weg nadat de flesjes langer op de fles staan. Nu na ongeveer 4 weken op de fles is de ester geur aangenaam, waar deze 2 weken na het bottelen naar mijn idee toch nog wat te sterk was.

Kanttekening hierbij is dat de vergisting plaatsvond op kamertemperatuur, en dus waarschijnlijk intern een hogere temperatuur zal halen. Misschien als je de vergistingstemperatuur verlaagd naar 17-19 graden, zal het ester profiel wat minder prominent aanwezig zijn.

Albertus

Citaat van: Dion op 21-02-2012  13:03 uVreemd dat ik niet op de pol kan reageren.

De pol is twee jaar oud.  ;)

Bert

Jacques

De poll was opgezet ten behoeve van het onderzoek. Na verloop van tijd is de poll gesloten om te voorkomen dat de cijfertjes steeds zouden wijzigen. De cijfertjes van de presentatie zouden niet meer overeenkomen met de resultaten van de polls.

Vergelijkbare Topics (7)

14681

Reacties: 3
Gelezen: 12919

14667

Reacties: 9
Gelezen: 18860

14670

Reacties: 11
Gelezen: 16749

14679

Reacties: 21
Gelezen: 24267

14666

Reacties: 1
Gelezen: 12086

14682

Reacties: 5
Gelezen: 12495


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.