Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Grondstoffen / Re: Zelf kandijsiroop maken
« Laatste bericht door MaJa Gepost op Gisteren om 23:31 »
en LMA is dan loeibaar moutextrct ....
12
Brouwproces / Re: Overcarbonisatie
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:51 »
Ik gebruik altijd beide en de ispindel lijkt vrij goed overeen te komen met de hydrometer. In mijn beleving had ik het probleem vroeger minder vaak maar misschien is het pech… de stout doet het pas na een hele tijd maar de ipa al meteen. Hij heeft vrij lang gestaan dus blijft raar. Dank voor de reacties!

Een mogelijkheid kan zijn dat er een wilde gist zich genesteld heeft in je bottelapparatuur dan wel de aftapkraan van je gistvat. Grondig reinigen met Enzybrew 10 is een effectieve methode om ingekapselde micro-organismen kwijt te raken.
13
Algemeen / Re: Brouwland Biercompetitie
« Laatste bericht door Richard3 Gepost op Gisteren om 22:46 »
Het welkomst pakket twv €50,00 bestaat uit:
(Bepaal zelf of je het waard vindt, maar ik haak af)

Gratis producten in de goodiebag:
Gratis verzenddoos & etiketten om je deelnemend bier in op te sturen
Viking Cookie mout 1 kg
Lallemand Kveik gist 11 g
Hopkorrels Southern Passion 100 g
Pen & blocnote

Kortingsvouchers in de goodiebag:
15% korting op de GrowlerWerks uKeg™
15% korting op alle Chemipro producten
€25 korting op alle moutsoorten bij aankoop van €75 of meer
14
Brouwproces / Re: Contaminatie?
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:40 »
Beste forumleden,

Ik ben een blond type bier aan 't brouwen. Dit keer gebruik ik T58 gist. Ik brouw meestal ''s winters, maar dit keer vanwege een koud voorjaar zo'n 3 weken terug een nieuwe batch begonnen. Ik heb nl. geen incubator dus de gisting gebeurt bij kamertemperatuur. Na twee weken leek het brouwsel bijna uitgegist. Echter door warme laatste week steeg de kamertemperatuur naar max 25°C. Ook begon het bier weer te gisten en dit houdt al een dag of 5 aan. Ik heb nog niet geroken of geproefd, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Zou een kleine contaminatie (bacterie of ander gist) bij deze hoge temperaturen tot groei zijn gekomen? Iemand ervaring mee of tips?

Welkom op het forum.

Snelbier heeft een goed antwoord gegeven. Waarschijnlijk komt er koolzuurgas vrij uit je bier door de lager oplosbaarheid bij hogere temperaturen.

Overigens kan ik je aanraden om een vergistingskast in gebruik te nemen. Hierdoor heb je veel meer controle over het vergistingstraject en daarmee over de kwaliteit van je bier.
Een vergistingskast is niets anders dan een koelkast met een externe temperatuurcontroler (bijvoorbeeld een Inkbird) en een verwarmingslint, -matje of -lamp. Veel hoeft het niet te kosten. Via Marktplaats kun je goedkoop een grote koelkast kopen en nieuw zijn ze tegenwoordig ook niet zo heel duur.
15
Stel je voor / Re: Even voorstellen: Benthuizer Brouwer
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:26 »
Welkom op het forum.

Belangstelling voor de eeuwenoude drank bier is een goede basis om te starten met deze hobby.
Naar mate je meer proeft ontdek je dat er heel veel smaken zijn in bier en ook veel meer bierstijlen dan een tripel of een dubbel. Veel plezier toegewenst bij je ontdekkingstocht.
Overigens kun je als hobbybrouwer elk bier brouwen dat er is. De hoeveelheid grondstoffen is de laatste jaren gigantisch gegroeid. Door heel veel verschillende bierstijlen te brouwen leer je veel grondstoffen kennen.
16
Algemeen / Re: Brouwland Biercompetitie
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:18 »
Twee deelnemers maken de kans om uit de kosten te komen als ze beiden meer dan 80 liter verkocht hebben (excl. verzendkosten).
Goed verdienmodel van Elcano Crew. ;)

Citaat
Na inschrijving ontvang je een Brouwland welkomstpakket t.w.v. €50

Wat er precies in het pakket zit weet ik niet maar € 60 betalen en € 50 anderszins terugkrijgen klinkt niet als een geweldig verdienmodel...
17
Grondstoffen / Re: Zelf kandijsiroop maken
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:03 »
Ik denk dat dry malt extract bedoeld wordt.

Ook droog moutextract...  ;)
18
Apparatuur / Re: Zoek een vergistingkast of gistvatkoeler kant en klaar
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 21:57 »
Anders een wijnklimaatkast, de duurdere varianten passen ook grote gistkuipen in en zijn hoe in temperatuur te reguleren.

Het prijskaartje dat daar aan hangt is zeer hoog.
Voor niet al te veel geld kun je een nieuwe grote koelkast kopen zonder vriesvak. Bijvoorbeeld de inventum KK1680.
Een Inkbird ITC-308 wifi kost zo'n € 50. Een verwarmingslint een paar tientjes.

Het is een investering waar je heel veel plezier van hebt. Het vergistingsproces en daarmee de smaak van je bier kun je hierdoor veel beter sturen.
19
Brouwproces / Re: Overcarbonisatie
« Laatste bericht door MaartenM Gepost op Gisteren om 20:19 »
Ik gebruik altijd beide en de ispindel lijkt vrij goed overeen te komen met de hydrometer. In mijn beleving had ik het probleem vroeger minder vaak maar misschien is het pech… de stout doet het pas na een hele tijd maar de ipa al meteen. Hij heeft vrij lang gestaan dus blijft raar. Dank voor de reacties!
20
Brouwproces / Re: Contaminatie?
« Laatste bericht door pmiddeld Gepost op Gisteren om 17:51 »
Dat klinkt logisch en geruststellend. Hartelijk dank voor de reacties!


Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10