Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Discussie over recepten / Re: Op zoek naar recept met ronde hoeveelheden 20-25l
« Laatste bericht door Freggel Gepost op Vandaag om 14:22 »
Mocht je hem brouwen, hoor ik graag wat je ervan vindt! En als je nog meer recepten nodig hebt voor andere bierstijlen, kan ik altijd wel een van mijn recepten omschrijven naar ronde hoeveelheden en hier delen

Ik heb de missende ingredienten besteld zodat ik deze komend weekend kan brouwen. Daarnaast eens naar het origineel gekeken en met de hulp van Brewfather het recept een klein beetje aangepast naar 20 liter:)
ik ga voor 6kg Pilsmout, 1kg suiker maar wel de 50/50gr hopgift.
Daarnaast twijfel ik nog om er misschien 100gr tarwemout bij te doen, ik hou zelf wel van een wat troebeler en schuimend bier...

2
Brouwproces / Re: Waterslot doet het niet, maar vergist wel
« Laatste bericht door joenedu Gepost op Vandaag om 13:53 »
In dit filmpje wordt het principe inderdaad mooi uitgelegd. Ik heb het zelf gemaakt met behulp van twee 0.5ltr spa-flesjes en CO2 doppen van ome Ali:


Chris Talbot heeft voor de oplossing met CO2 doppen een mooie uitleg geschreven: https://www.twortwat.nl/t-n/bouw-je-eigen-CO2-systeem

Precies dit, dit heb ik ook staan in de vergistingskast.
3
Brouwproces / Re: Waterslot doet het niet, maar vergist wel
« Laatste bericht door bravebunny Gepost op Vandaag om 13:51 »
Mooie oplossing:


In dit filmpje wordt het principe inderdaad mooi uitgelegd. Ik heb het zelf gemaakt met behulp van twee 0.5ltr spa-flesjes en CO2 doppen van ome Ali:


Chris Talbot heeft voor de oplossing met CO2 doppen een mooie uitleg geschreven: https://www.twortwat.nl/t-n/bouw-je-eigen-CO2-systeem
4
Apparatuur / Re: Arsegan Easybrew 30
« Laatste bericht door Emile Gepost op Vandaag om 13:48 »
Soda en caustic soda deden bij mij helemaal niks.
Ben benieuwd hoe je dat dan gebruikt hebt. Als je een 1% caustic soda oplossing neemt (dus 10 gr. op 1 L), desnoods 2 %, en je stookt dat op tot 70-80 graden, dan moet het echt brandschoon worden. 5 minuten op deze temperatuur spoelen, 5 minuten laten staan en dan boenen als dat nog nodig is. Wel voorzichtig hiermee, dus handschoenen en bril zijn echt wel nodig. Spul wil je niet op je handen of in je ogen krijgen!
5
Grondstoffen / Re: Rietsuiker of kristalsuiker zit daar verschil in?
« Laatste bericht door Jan iets Grunn Gepost op Vandaag om 13:25 »
Zowel bietsuiker als rietsuiker is een disaccharide,  en bestaat uit aan elkaar gekoppelde glucose en fructose. Chemisch gezien identiek,  maar rietsuiker is meestal niet gezuiverd (geraffineerd).
6
Discussie over recepten / Re: Op zoek naar recept met ronde hoeveelheden 20-25l
« Laatste bericht door Hopfenfox Gepost op Vandaag om 13:18 »
Mooi en eenvoudig recept. Hoe is het met de koolzuur- en schuimvorming, aangezien je vrij warm op 21 graden vergist?
7
Discussie over recepten / Re: Op zoek naar recept met ronde hoeveelheden 20-25l
« Laatste bericht door Fractus Gepost op Vandaag om 13:15 »
Mocht je hem brouwen, hoor ik graag wat je ervan vindt! En als je nog meer recepten nodig hebt voor andere bierstijlen, kan ik altijd wel een van mijn recepten omschrijven naar ronde hoeveelheden en hier delen
8
Discussie over recepten / Re: Op zoek naar recept met ronde hoeveelheden 20-25l
« Laatste bericht door Freggel Gepost op Vandaag om 12:55 »
Dank je, ik ben nog ingredienten aan het zoeken voor een duvel kloon komend weekend, maar wellicht maak ik eerst dit recept eens.

9
Grondstoffen / Re: Rietsuiker of kristalsuiker zit daar verschil in?
« Laatste bericht door Theo Mol Gepost op Vandaag om 12:41 »
Witte suiker is glucose voor zover ik weet, of het nu van riet of van biet wordt gemaakt. Er is geen verschil, ook niet voor het resultaat.

Rietsuiker is soms niet helemaal geraffineerd, of er wordt melasse bijgemengd aan de geraffineerde suiker. Dat geeft een beetje kleur en smaak.
10
Apparatuur / Re: Arsegan Easybrew 30
« Laatste bericht door Theo Mol Gepost op Vandaag om 12:36 »
Soda en caustic soda deden bij mij helemaal niks.

Als die niet werken (basisch) dan heb je misschien iets aan schoonmaakazijn (zuur). Dat is ook nog eens goedkoop.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10