Koud filtreren als alternatief voor pasteuriseren om hoppcreep te voorkomen

Gestart door Jacques, 28-04-2022 15:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

In de laatste editie van Brauwelt International staat een artikel over het gebruik van steriel filterkaarsen als alternatief voor het pasteuriseren van bier.
Voor de craftbrouwers een mooie oplossing om het probleem van hopcreep bij bieren met veel koudhop op te lossen. Immers als er geen gist in het bier zit kan je geen last krijgen van te veel koolzuur doordat suikers die gevormd worden door de werking van de hopenzymen niet vergist worden. Wel kan het bier wat zoeter van smaak worden.
Smaaktechnisch is het koud filteren van bier te prevaleren boven het pasteuriseren van bier volgens de schrijvers van het artikel.

Filterkaars bier.png




Zie ook https://www.hitma-filtratie.nl/producten/procesfiltratie/filterkaarsen

Vergelijkbare Topics (7)

16272

Reacties: 4
Gelezen: 3090

39091

Reacties: 4
Gelezen: 1163

43668

Reacties: 7
Gelezen: 990

4110

Reacties: 4
Gelezen: 2172


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.