Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Teveel koolzuur

Gestart door johan12345, 18-10-2017 21:49 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

johan12345

Hallo medebrouwers,
Soms hebben onze flesjes teveel koolzuur opgebouwd. We geven maar 2 gram per liter aan bottelsuiker. Weet iemand hoe dit kan komen?

Artemis

Zeer waarschijnlijk heb je gebotteld terwijl de vergisting nog niet was afgerond. Er zat dus nog suiker in het wort die in het flesje omgezet is naar koolzuur. Heb geduld met bottelen, te vroeg bottelen kan zelfs je flesjes laten ontploffen.

johan12345

Moeten we dan de eerste vergisting al langer laten duren?

Jacques

Citaat van: johan12345 op 18-10-2017  21:56 uMoeten we dan de eerste vergisting al langer laten duren?

Altijd wachten tot het bier is uitgegist voordat je bottelt.
Overigens gaat de hoofdgistend vloeiend over in de nagisting. Daar hoef je als brouwer niets aan te doen. Dat doen jouw miljarden medewerkers voor je (gistcellen...)

Vergelijkbare Topics (7)

32109

Gestart door NSWS


Reacties: 13
Gelezen: 2679

41370

Reacties: 9
Gelezen: 1478

40646

Reacties: 4
Gelezen: 921

10781

Reacties: 14
Gelezen: 5976

7173

Gestart door oranjeboombiertje


Reacties: 33
Gelezen: 9326


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.