Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Brouwproces / Re: Overcarbonisatie
« Laatste bericht door MaartenM Gepost op Gisteren om 20:19 »
Ik gebruik altijd beide en de ispindel lijkt vrij goed overeen te komen met de hydrometer. In mijn beleving had ik het probleem vroeger minder vaak maar misschien is het pech… de stout doet het pas na een hele tijd maar de ipa al meteen. Hij heeft vrij lang gestaan dus blijft raar. Dank voor de reacties!
22
Brouwproces / Re: Contaminatie?
« Laatste bericht door pmiddeld Gepost op Gisteren om 17:51 »
Dat klinkt logisch en geruststellend. Hartelijk dank voor de reacties!


23
Grondstoffen / Re: Zelf kandijsiroop maken
« Laatste bericht door Drents Hopbier Gepost op Gisteren om 17:49 »
wat is DME??

Ik denk dat dry malt extract bedoeld wordt.

Hopbier
24
Apparatuur / Re: Extech pH110 niet te kalibreren
« Laatste bericht door jerovan Gepost op Gisteren om 17:44 »
Toen ik mijn Extech 110 in huis kreeg had ik hetzelfde probleem, bleek dat de elektrode niet gevuld was. Heb de referentie elektrode los gedraaid (met bijgeleverd tooltje) en bijgevuld. Daarna was het probleem opgelost.
Vlgs  de leverancier komt het vaker voor als de pH meters te lang op de plank liggen.
25
Grondstoffen / Re: Zelf kandijsiroop maken
« Laatste bericht door brouwerij de Stier Gepost op Gisteren om 17:33 »
Wat is DME??
26
Apparatuur / Re: Zoek een vergistingkast of gistvatkoeler kant en klaar
« Laatste bericht door Jonathan Veldhuizen Gepost op Gisteren om 16:22 »
Anders een wijnklimaatkast, de duurdere varianten passen ook grote gistkuipen in en zijn hoe in temperatuur te reguleren.
27
Brouwproces / Re: Overcarbonisatie
« Laatste bericht door Snelbier Gepost op Gisteren om 16:12 »
Over 'Engelse' gisten (ook S04 en LondonESB) lopen recente draadjes..
Vaker meldingen van vergisting die onverwacht doorgaat na bottelen, dus gushers.
We lijken er niet achter te komen wat er nu gebeurt en/of fout gaat.
De laatste:  https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,43579.msg655224.html#msg655224
Zoals al gezegd is het altijd raadzaam SG voor bottelen te meten met SG-meter; iSpindel kan teveel afwijken door vervuiling.
Neemt niet weg dat sommigen (ik met S04-gist) bottelen met stabiel SG-end en dat vrij snel de flessen VER doorgisten.
Diastatici zijn het niet, volgens fabrikanten.  Als dat wel zo was hadden we dat gedrag allang onderkend en op ingespeeld.
Sterkte,  Snelbier
28
Brouwproces / Re: Contaminatie?
« Laatste bericht door Snelbier Gepost op Gisteren om 16:00 »
Bij hogere temperatuur kan minder CO2 opgelost blijven in vloeistof.
Bij temperatuurstijging kan dus een beetje (eerder opgelost) CO2 vrijkomen, bekend verschijnsel.
Als SG niet daalt zou ik me er niet druk om maken.
Proost,  Snelbier
29
Brouwproces / Re: Contaminatie?
« Laatste bericht door pmiddeld Gepost op Gisteren om 15:34 »
Heb zojuist de SG gemeten. Nu is die ongeveer 1.018. Bij overhevelen in grote fles was het rond 1.020. Wat dat betreft is er niet veel gebeurd. Maar wat zou er dan omgezet kunnen worden waarbij gas vrijkomt. Bier ruikt vrij normaal. Straks proeven.

30
Brouwproces / Re: Contaminatie?
« Laatste bericht door Jonathan Veldhuizen Gepost op Gisteren om 14:53 »
Is het SG stabiel? Of verandert dit nu ook weer?
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10