Experimenteren met zure bieren, doen of niet doen? Besmettingsgevaar

Gestart door knifeman, 07-11-2019 13:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

knifeman

Ik heb laatst met een brett geëxperimenteerd en wil nu eens wat zure bieren brouwen. Sommige hobbybrouwers zeggen het niet te willen doen wegens contaminatiegevaar van hun materiaal.

Moet ik me hier ongerust over maken, ook al ontsmet ik alles zeer goed?

seed7

Citaat van: knifeman op 07-11-2019  13:51 uMoet ik me hier ongerust over maken, ook al ontsmet ik alles zeer goed?

De veilige methode is de zgn 'kettle sour', het wort verzuren en daarna koken zodat de bacteriën niet verder je brouwerij in komen. Het is m.i. ook de meest saaie methode.

Bij een goed sanitair regime hoef je geen angst te hebben voor contaminatie, maar een moment van onachtzaamheid en de misser is zo gemaakt.

Ingo

SVB

Vooral doen!
Eventueel dat je een extra hevel haalt en/of extra gistvat... maar goed schrobben is het antwoord na gebruik. (Ik zelf doe het in een houtenvaatje en glazen gistflessen)

Hay

Alles wat bij mij in contact komt met de zure bieren gaat in de chloor.
En ik heb nog nooit problemen gehad.
Maar inderdaad je moet heel voorzichtig zijn.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.