Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


YouTube filmpje over nieuwe inzichten bier gist

Gestart door PeterEngeltje, 13-05-2018 12:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PeterEngeltje

Ik vond dit filmpje op YouTube:


Korrelgist niet hydrateren wisten we al.
Maar David Heath spreekt ook over wort niet beluchten.
Het lijkt of hij hierover in algemeene termen spreekt, dus zowel bij korrel als vloeibare gist.
Toch denk ik dat hij alleen bij korrelgist bedoelt, of denkt iemand hier anders over?

seed7

Niet echt iets nieuws eigenlijk. Korrel niet hydrateren en als wel dan niet roeren, dat laatste staat ook op de verpakking. Niet beluchten bij korrel, ja, bekend.

Niet beluchten bij vloeibaar, ja, als je op de juiste wijze een starter maakt, dus b.v. als je gist 24 u nodig heeft om tot het maximum aantal cellen te komen alleen de eerste 12 uur daarvan beluchten, dan rustig verder laten gisten tot SVG 50-55% en alles enten. Dit geeft de minste gist stress. Bij langer beluchten heb je meer gist stress. Je kunt wel langzaam blijven roeren om CO2 te verdrijven (is uiteindelijk 'gif' voor de gist).

Ook het toevoegen van extra suikers aan het jongbier idealiter voor de SVG 50% zodat de gist minimaal gestrest wordt en als het heel veel suiker is gefaseerd toevoegen.

Ingo

Vergelijkbare Topics (7)

44293

Reacties: 6
Gelezen: 819

25220

Reacties: 13
Gelezen: 3852

35200

Reacties: 17
Gelezen: 3793

9512

Reacties: 3
Gelezen: 2553

28358

Reacties: 3
Gelezen: 2134

37496

Reacties: 7
Gelezen: 1713

16040

Reacties: 6
Gelezen: 5309


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.