Forum Hobbybrouwen.nl

Hobbybrouwen => Grondstoffen => Topic gestart door: Mikel op 18-04-2021 15:52 u

Titel: Alternatief ultraferm - Brut IPA
Bericht door: Mikel op 18-04-2021 15:52 u
Hallo,
Ik wil binnenkort graag een brut ipa brouwen en kwam er achter dat je daar een glucoamalyse enzym voor nodig heb.
De meest voor de hand liggende lijkt de Whitelabs Ultraferm maar ik kan deze nergens op voorraad vinden. De enige optie lijkt om het uit het buitenland te halen maar daar zitten volgens mij erg veel verzendkosten aan verbonden.
Weet iemand een alternatief wat in Nederland te verkrijgen is?
Titel: Re: Alternatief ultraferm - Brut IPA
Bericht door: GvB84 op 18-04-2021 17:39 u
Hallo,
Ik wil binnenkort graag een brut ipa brouwen en kwam er achter dat je daar een glucoamalyse enzym voor nodig heb.
De meest voor de hand liggende lijkt de Whitelabs Ultraferm maar ik kan deze nergens op voorraad vinden. De enige optie lijkt om het uit het buitenland te halen maar daar zitten volgens mij erg veel verzendkosten aan verbonden.
Weet iemand een alternatief wat in Nederland te verkrijgen is?

Dit enzym zit in de M66 hophead ale gist van Mangrove Jack's. Lallemand heeft deze enzym uitgebracht. Volgens mij bij Brouwland te koop.
Titel: Re: Alternatief ultraferm - Brut IPA
Bericht door: Mikel op 18-04-2021 20:42 u
Bij Brouwland kom ik de enzym enkel tegen in een 10L jerrycan, helaas net te groot voor mij. Als ik de M66 bekijk qua specificaties lijkt het er niet op dat hij zo ver doorvergist, ik wil dit enzym gebruiken om de laatste restsuikers ook af te breken.
Titel: Re: Alternatief ultraferm - Brut IPA
Bericht door: Jacques op 18-04-2021 22:54 u
Kijk bij Stookwinkel.nl

https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-craft-range-distillers-enzyme-glucoamylase-12-g/
Titel: Re: Alternatief ultraferm - Brut IPA
Bericht door: Mikel op 19-04-2021 19:50 u
Bedankt voor de tip Jacques, ik had deze nog niet gevonden!
Titel: Re: Alternatief ultraferm - Brut IPA
Bericht door: Jacques op 19-04-2021 21:18 u
Dit enzym zit in de M66 hophead ale gist van Mangrove Jack's. Lallemand heeft deze enzym uitgebracht. Volgens mij bij Brouwland te koop.

Ik denk dat je dit bedoelt...
https://www.Brouwland.com/nl/onze-producten/bierbereiding/hulpstoffen-bierbereiding/hulpstoffen/d/lallemand-aromazyme-100-g
Deze enzymen zouden de vergistingsgraad lichtjes verhogen.


Waar Mikel op zoek naar was zijn enzymen die de vergistingsgraad flink verhogen. Voor iemand die destilleert is dat ideaal: meer alcohol met dezelfde hoeveelheid mout.