Forum Hobbybrouwen.nl

Hobbybrouwen => Grondstoffen => Topic gestart door: Herman op 29-05-2002 22:53 u

Titel: Mout Dingemans vs De Wolf Cosyns
Bericht door: Herman op 29-05-2002 22:53 u
Hallo allemaal,

Wat info en een vraagje over mout. De mouten van DWC zijn klaarblijkelijk vervangen door Dingemans. Zie http://www.specialtymalts.com/dingemans/descriptions.html en http://www.specialtymalts.com/dewolf_cosyns/descriptions.html .

Misschien voor ons wat minder van belang, maar heeft iemand ervaring met smaakverschillen tussen deze leveranciers. Ik heb met beide gebrouwen en was tevreden, maar heb niet specifiek op verschillen gelet.

Bij specialty malts kreeg ik overigens op de vraag welke mout DWC Special B vervangt het volgende antwoord: "We have now replaced all of the DeWolf malts with the excellent malts
from Dingemans of Stabroek, Belgium." Erg inhoudelijk allemaal  :-[

Herman
Titel: Re: Mout Dingemans vs De Wolf Cosyns
Bericht door: Jacques op 30-05-2002 22:50 u
Inderdaad heel interessant Herman!

Is het jou ook opgevallen dat op deze site gesteld wordt dat de pilsenermout van Dingemans geschikt is voor een 1-temperatuurinfusiemaischmethode.

Een ding is zeker deze mout is zeer goed opgelost.

:degroeten:  Jacques
Titel: Re: Mout Dingemans vs De Wolf Cosyns
Bericht door: fritz op 31-05-2002 08:45 u
Hoi,

Waar zou je de mouten van Dingemans, op hobbybrouwersschaal, kunnen kopen (voor mezelf dan in BelgiŽ)?  Tot nu toe kocht ik mijn mout aan bij Brouwland.  Een tijdje geleden heb ik eens geÔnformeerd bij een mouterij in Boortmeerbeek, maar dat was per 50 kg.

Groeten,

Fritz
Titel: Re: Mout Dingemans vs De Wolf Cosyns
Bericht door: JWVG op 31-05-2002 09:30 u
Ha die Fritz,

ja, dat vroeg ik me ook af, en daarom heb ik gisteren toevallig maar eens een e-mailtje naar Brouwland gestuurd. Ik begreep daaruit dat ze niet van plan zijn om Dingemans Special B op te nemen in het assortiment, en ze verwezen naar Weyermann cara-aroma als vervanger. Ik heb daar geen ervaring mee, dus het zou best kunnen dat dat prima gaat.

Groetjes, Jan Willem.