Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Vlaams rood op nieuw eiken vat

Gestart door Rikkertdedonder, 29-05-2015 00:39 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Rikkertdedonder

ik wil Vlaams rood proberen maken (iets rodenbach achtig) hiervoor heb ik een nieuw eiken vat van 20 liter gekocht. Nu heb ik toch nog enkele vragen.

1. Moet er eerst een zwavelwiek gebrand worden of kan het bier er zo in?
2. Welke gist? eerst neutrale gist en dan roeselare ale of lambic blend,....?
3. Hoe lang op het vat?
4. Zullen er de eerste keer te veel tannines vrij komen?

Alle tips, recepten... zijn welkom :)

koffie

Als het ene nieuw ongebruikt vat is, kun je even een zwavelwiek erin hangen en daarna uitspoelen met heet water.
Vervolgens je vat vullen met water om deze lekvrij te maken. Ondertussen je bier brouwen en vergisten met een neutrale korrel. Wanneer deze uitvergist is zou ik deze samen met een Roeselare blend in je vat mikken. Laat dit 1,5 jaar staan. Voor het bottelen brouw je circa 1,5 keer zoveel als de eerste keer. Weer vergisten met een neutrale korrel.
Blend ongeveer de helft van het uitvergiste bier met je 1,5 jaar oude bier en vul het vat opnieuw.

Succes  :brouwen:

Rikkertdedonder

Je kunt er even een zwavelwiek in hangen, Het moet dus niet? Waarom wel of niet? De rest is wel duidelijk :)

koffie

Omdat ik niet verwacht dat je veel ongewenste beestjes in een schoon ongebruikt vat hebt zitten :)
Als je een zwavelwiek hebt liggen kun je het doen, ik zou er niet voor naar de winkel gaan

Rikkertdedonder

En heb je ervaring met verschillende recepten, kan je iets aanraden?


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.