Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Methode berekening hopveroudering

Gestart door PietO, 21-09-2010 12:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PietO

Beste brouwers,

Deze keer geen vraag naar de formules hoe hopveroudering te berekenen afhankelijk van temperatuur, duur en verpakkingswijze, maar de vraag naar het belang van de verschillende stadia voor de hopveroudering van teler naar klant via tussenhandel:

voorbeeld van teler, via 100 gr. alu-zakje Brouwland en tussenhandel tot thuis.

1. duur / temp van opslag bij hopteler
2. duur / temp van opslag bij verpakker (Brouwland)
3. duur / temp van opslag bij verdeler (kooy etc.)
4. duur / temp van opslag thuis (bij client in diepvries)
5. duur / temp van opslag na opening (bij client)

Vraag: het enige wat te zien is is de "Best Before Use" datum van b.v. 16/04/2011. Wat kan hier van afgeleid worden omtrent plukdatum / verpakkingsdatum.
Vraag: bij welke temperatuur wordt opgeslagen bij Brouwland?

Duidelijk is dat fase 4 (ongeopend bij -18 graden) nauwelijks invloed heeft op de veroudering (zie formules) vergeleken bij de andere fases. Verder kan bij de verdeler nagevraagd worden hoelang hij de hop b.v. in de koelkast / diepvries heeft. Is hier reeds over gediscussieerd?

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.