Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 2015 V1 - Smoked Robust Porter - Remco Viergever

Gestart door RemcoV, 10-06-2015 23:35 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

RemcoV

Hierbij mijn recept van mijn Smoked Robust Porter welke 90 punten haalde in de vrije klasse van het ONK 2015.

Commentaar van keurmeester:
- Mooie branderige geur, weinig gerookt.
- In aroma wel rokerig.
- Zacht zoetige (na)smaak. Uitnodigend!
- Subtiele afdronk/ nasmaak mooi zacht.
Prima bier!

Gr. Remco


p.s. laag brouwzaalrendement door nieuwe manier van brouwen van dit brouwsel. Al naar gelang van eigen rendement aanpassen.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk7
Naam receptSmoked Robust Porter *
Brouwdatum04-01-2015
BiertypePorter (Robust)
Volume12,0 l
Begin SG1,077 SG
Eind SG1,016 SG
Schijnbare vergistingsgraad79,2%
Alcoholgehalte8,0 vol.%
Berekende kleur (Morey)107 EBC
Berekende bitterheid (Rager)37 IBU
Brouwzaalrendement64,8 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
11,40 lWater uit Nuenen8,36 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
38 mg/l5 mg/l12 mg/l159 mg/l8 mg/l7 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,500 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC52,6 %
1,000 kgRookmoutWeyermann6 EBC21,1 %
0,600 kgCara-amberWeyermann70 EBC12,6 %
0,300 kgCara-pilsWeyermann4 EBC6,3 %
0,200 kgChocolademoutDingemans900 EBC4,2 %
0,150 kgZwarte moutDingemans1400 EBC3,2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust69,0 °C1 min.40 min.2,4 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
15,0 gE.K. Goldingpellets4,9%60 min.19,1 IBU
15,0 gWillamettepellets5,5%20 min.7,2 IBU
10,0 gE.K. Goldingpellets4,9%15 min.3,4 IBU
15,0 gE.K. Goldingpellets4,9%0 min.3,2 IBU
15,0 gWillamettepellets5,5%0 min.3,6 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11,0 gSafale American (US-05)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting18,5 °C
Eind temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad74,0%
Temp. nagisting18,0 °C
Start lagering31-01-2015
Temp. lagering4,0 °C


Jacques

Remco,

Dank voor het plaatsen van het recept.

Vergelijkbare Topics (7)

15469

Reacties: 18
Gelezen: 12909

1348

Reacties: 0
Gelezen: 13414

20330

Reacties: 22
Gelezen: 14552

5068

Reacties: 2
Gelezen: 6621

26000

Reacties: 1
Gelezen: 8670


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.