Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 11 V1 IJs Bock, Ton Jansen

Gestart door Batavier, 31-05-2011 21:49 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Batavier

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptIJsbok
KenmerkBRN10-05
Brouwdatum20-11-2010
BiertypeEisbock / IJsbok
Aantal liters20
Gewenst begin SG1077 (8,3 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement80,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater32,8 liter
Maischdikte3,2 l/kg
Maischwater21,0 liter
Spoelwater11,8 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur122 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid28 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Zuurmout3,1 %200 gr6 EBC
Cara red26,7 %1750 gr40 EBC
Chocolade mout (ontbitterd)3,1 %204 gr800 EBC
Zuurmout3,1 %200 gr6 EBC
Munich mout 15 EBC64,1 %4200 gr16 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Northern Brewer (USA)10,0 %20 gr90 minuten30 EBU
Hallertauer Perle4,0 %20 gr10 minuten4 EBU

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSaflager S-23
Gist toegevoegd als
Opmerkingen1,5 zakje

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
153°C15 minuten3,2 l/kg
263°C30 minuten3,2 l/kg
372°C20 minuten3,2 l/kg
478°C5 minuten3,2 l/kg

Na de hoofdgisting van 5 dagen overgeheveld ( in een plastic Brouwland emmer) en in 2 weken tijd afgekoeld tot ca -10°C.
Toen het volledig bevroren was langzaam laten ontdooien.
Dit duurde 5 dagen. Iedere dag 2 x afgetapt( in weer een Brouwland emmer) tot er een ijsklomp van ca. 3 liter over was. Dit weggegooid.

Temperatuur op laten lopen tot ca. 18 °C en gebotteld met 6 gr/liter suiker en een 1/2 zakje S-23 gist.

Gerb

Kun je iets vertellen over het ijs-proces van dit bier?

Jacques

Hoi Ton,

Van harte gefeliciteerd met je prijs. Bedankt voor het snelle plaatsen van het recept.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.