Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


De regels van dit forum

Gestart door Jacques, 03-01-2007 09:57 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Hieronder wordt de huidige tekst getoond van de gebruikersovereenkomst van dit forum.
Deze tekst is op 20 november 2020 voor het laatst aangepast.
Activering

Na aanmelding bij het forum wordt een bericht gezonden naar het door jou opgegeven e-mailadres. In het bericht staat een activeringscode. Pas na het klikken op deze code wordt jouw account actief en kun je deze gebruiken.


Regels

Een forum is een gemeenschap. Net zoals in het echte leven zijn er regels nodig om alles vlot te laten verlopen.


Taalgebruik

Alle teksten dienen geschreven te worden in Standaardnederlands (Algemeen beschaafd Nederlands). Het forum wordt gelezen door zowel Nederlanders, Belgen alsook mensen die met behulp van vertaalsoftware het forum in eigen taal lezen. Als je Standaardnederlands gebruikt kan iedereen je vraag/antwoord verstaan.

Enkele grondregels:
-   gebruik leestekens en hoofdletters;
-   beperk het gebruik van afkortingen;
-   gebruik smileys als jouw woorden een dubbele betekenis hebben;
-   overdrijf het gebruik van smileys, uitroeptekens, vraagtekens en beletseltekens (...) niet;
-   plaats witregels om de tekst leesbaarder te maken;
-   antwoord niet met enkel smileys;
-   lees de teksten nog eens na en corrigeer de type- en taalfouten met behulp van de ingebouwde spellingscontrole.

Zie ook deze draad voor meer informatie over spellings- en stijlregels.


Het stellen van vragen

Kijk eerst eens rond op deze site voor je een vraag stelt. Vooral op de pagina met artikelen is heel veel achtergrondinformatie te vinden. Verder wordt aangeraden de helpbestanden behorende bij deze site te lezen.

Zoek eerst, vraag dan: op het forum zijn al veel vragen beantwoord. Op deze manier kunnen andere gebruikers hun energie efficiƫnter gebruiken voor het beantwoorden van minder courante vragen.

Geef zo veel mogelijk informatie die relevant is voor de beantwoording van je vraag. Denk al naar gelang de vraag aan informatie betreffende te gebruiken apparatuur, ingrediƫntenlijsten, etc. Foto's zeggen meer dan duizend woorden, dit is ook een goede bron van informatie.

Post in het juiste forumonderdeel (board). Vragen over recepten horen niet thuis in het Apparatuur-forum. Op deze manier ontlast je de moderatoren van het herplaatsen van berichten en draden; de juiste plaatsing wordt door hen zeer op prijs gesteld.

Splits vragen op. Zeker als beginner is de verleiding groot om veel vragen ineens te stellen, je bent tenslotte al 'besmet' door het brouwersvirus. Geen nood: stel elke vraag in een apart bericht op de juiste plaats, zo blijven de discussies duidelijk.

Wees geduldig. Het forum herbergt veel actieve leden maar soms duurt het even voordat je antwoord krijgt. Je kunt je profielinstellingen zodanig wijzigen dat je automatisch een e-mail toegestuurd krijgt op het moment dat iemand jouw vraag beantwoordt. Kijk anders na een paar dagen nog eens op het forum.


Het geven van antwoorden

Wees altijd correct bij het geven van antwoorden. Beperk je antwoord niet tot een enkele smiley of een one-liner, kom liever met een constructieve bijdrage. Dit wordt door de gebruikers zeer op prijs gesteld.

Weid je antwoord niet uit met onderwerpen die geen betrekking hebben op de gestelde vraag. Start bij afsporing zo nodig een nieuwe draad.

Gebruik de citeerfunctie om je beantwoording duidelijker te maken. Citeer niet hele berichten, beperk het citeren tot de ter zake doende alinea's van het bericht waarop je wenst te reageren. Onderschriften hoeven niet geciteerd te worden, de naam van de geciteerde komt automatisch in de kop van het citaat te staan.


Avatar en handtekening

Het gebruik van een avatar (persoonlijk plaatje) wordt zeer op prijs gesteld aangezien een dergelijk plaatje de herkenbaarheid van de leden vergroot. Eenmaal een avatar gekozen verdient het de voorkeur deze zo weinig mogelijk te wisselen.

Een in je profiel opgenomen handtekening mag maximaal 150 tekens groot zijn en maximaal 4 regels omvatten. Het is niet toegestaan afbeeldingen, bewegende tekst,  links of iets anders sterk afleidend op te nemen in je handtekening. Links kun je in je profielinformatie opnemen.


Aanpassen/verwijderen van een bericht

Een beheerder kan een bericht aanpassen als hij/zij vindt dat de inhoud ongeschikt is of in strijd is met de regels van het forum. Ook kan een bericht aangepast in verband met een incorrecte spelling of een andere taalkundige onjuistheid. De essentie van het bericht wordt daarbij intact gehouden. Deze laatste correcties worden uitgevoerd zonder het lid daarin te kennen.

Een beheerder kan een draad sluiten of berichten verwijderen als hij/zij meent dat de inhoud ongeschikt is of in strijd is met de forumregels. Weinig inhoudelijke berichten kunnen worden verwijderd als dit de lezing van de betreffende draad ten goede komt. Richt je met klachten op een normale en respectvolle manier tot de beheerders, niet tot het forum.


Wat er niet mag

Advertenties in berichten zijn ongepast en niet toegestaan. Ook verscheidene links naar je eigen site of andere sites overal op het forum plaatsen valt hieronder. Je mag wel een link in je profiel plaatsen.

Voorts is het niet toegestaan om een gezamenlijk inkoopactie te starten wanneer je nog niet minimaal 25 berichten op het forum geplaatst hebt. Het doel van deze regel is te voorkomen dat onbekende nieuwe leden het forum gebruiken om goederen te verkopen. Daarnaast krijgen forumleden een beter beeld van de initiatiefnemer van een gezamenlijke inkoop.

Het is niet toegestaan hatelijke, racistische, fascistische, bedreigende, seksueel getinte, denigrerende, beledigende, lasterende of schokkende berichten of afbeeldingen te plaatsen, noch om persoonlijke en/of vertrouwelijke gegevens van anderen zoals naam, adres of telefoonnummer te plaatsen.

Discussies over politiek en religie zijn niet toegestaan.

Je mag geen door auteurs-, portret- of andere rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen, tenzij de gebruiker zelf houder is van deze rechten. Teksten of afbeeldingen die in strijd zijn met de Internationale wetgeving zijn per definitie niet toegestaan in het forum!


Verbanning

Als de beheerdersstaf vindt dat je je niet naar wens gedraagt dan kan worden besloten je de toegang tot het forum te ontzeggen. De beheerders bepalen in alle gevallen hoe lang je ban duurt. Dit wordt op gevoel en specifieke omstandigheden bepaald en kan dus voor iedereen anders zijn. Na de duur van de ban moet je zelf mailen met een verzoek voor een unban, vergezeld van een verklaring dat je je gedrag aan zult passen.

Over verbanningen wordt niet gecorrespondeerd noch gediscussieerd. Je kunt wel besluiten je gedrag middels een mail toe te lichten, maar er is geen enkele garantie dat dat een kortere verbanning oplevert.

Tijdens de duur van de ban mag je niet posten. OOK niet met een andere gebruikersnaam. Doe je dat wel dan zal dat account eveneens verbannen worden en zal je banduur verlengd worden.

Vind je dat je ban onterecht is? Bans worden niet zomaar gezet. Daar is altijd een reden voor. Dat kan een specifiek voorval zijn, een opeenstapeling van voorvallen of gewoon een algemene indruk van storend gedrag. Als je tegen een ban aanloopt zul je deze dus gewoon moeten uitzitten. Deze maatregel wordt enkel als laatste middel gebruikt. Doe beheerders en gebruikers een groot plezier en laat het niet zo ver komen!


Wat moet je niet vergeten

Vergeet niet dat de moderatoren in de eerste plaats leden zijn die zijn uitgekozen om het forum in goede banen te leiden. Hun instructies dienen dan ook opgevolgd te worden. Op deze wijze kan de leesbaarheid en het inhoudelijk niveau van het forum gewaarborgd blijven.


Rechten

Persoonlijke informatie

Dit forum verzamelt persoonlijke informatie en een deel hiervan kies je zelf (zoals je naam, je emailadres, enz). Je e-mailadres is alleen zichtbaar voor de beheerders van de site (en zelf kun je deze ook zien).

Verder verzamelt de forumsoftware andere informatie (zoals IP-adres, browserinformatie, enz). Deze informatie wordt gebruikt om het forum beter aan te passen en op de bezoekers af te stemmen. Ook kan ze worden gebruikt om maatregelen te nemen indien je de overeenkomst overtreedt.

Cookies worden gebruikt om je bezoek aan dit forum meer persoonlijk te maken.

Met het plaatsen van berichten verleen je Hobbybrouwen.nl een onbeperkt en onvoorwaardelijk gebruiksrecht op alles wat je plaatst. Disclaimers in je teksten of handtekeningen hebben geen invloed op dit beleid en dit beleid blijft ondanks expliciete meldingen van de leden onverkort en onverminderd van kracht. Wil je alleenrecht op je berichten, foto's, plaatjes of andere werken, plaats ze dan niet op het forum.

Niets van de informatie die op dit forum wordt verzameld zal worden verkocht of doorgegeven aan derden.


Verantwoordelijkheid

Hobbybrouwen.nl draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, juistheid, volledigheid of nauwkeurigheid van de geplaatste berichten.

De beheerders behouden zich het recht voor om berichten zonder opgaaf van reden te verwijderen, dan wel aan te passen. Elk lid blijft hoofdelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.