Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Rochefort 8 Kloon/soort van

Gestart door Eelke301, 23-06-2015 15:28 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Eelke301

Hoi allen,

Het lijkt mij leuk om een Rochefort 8 kloon (of in ieder geval een bier dat op Rochefort 8 lijkt) te brouwen. Via het lange onderwerp van 12-13 jaar geleden heb ik dit recept ingevoerd in BrouwVisie. Hoop dat dat allemaal een beetje gelukt is (eerste keer). Hebben jullie nog feedback op dit recept? Sta open voor elke tip. Ik kwam in de EBC's uit op 117 terwijl het 73 moet zijn volgens het recept, maar ik kon niet zo snel vinden waar dat aan zou moeten liggen...

In mijn recept ben ik in ieder geval op zoek naar de smaak van donker fruit (rozijnen/krenten) i.c.m. de fruitige geuren (ik kan temperatuur gecontroleerd vergisten, dus wellicht de temperatuur wat hoger instellen tijdens de hoofdvergisting?

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptRochefort 8 Kloon
Kenmerk
Brouwdatum2-7-2015
BiertypeQuadrupel
Aantal liters21
Gewenst begin SG1080 (8,6 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement75,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater31,9 liter
Maischdikte3,0 l/kg
Maischwater19,2 liter
Spoelwater12,7 liter
Kooktijd75 minuten
Berekende kleur117 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid29 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC70,5 %4995 gr3 EBC
Caramunich11,1 %786 gr123 EBC
Carafa special ontkaft II1,4 %99 gr837 EBC
Special B3,7 %262 gr391 EBC
Maïsvlokken3,7 %262 gr1 EBC
Kandijsuiker (bruin)9,6 %680 gr10 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Styrian Golding4,2 %48 gr75 minuten22 EBU
Hallertau Hersbrücker3,5 %21 gr30 minuten6 EBU
Hallertau Hersbrücker3,5 %11 gr5 minuten1 EBU

Kruiden
Naam kruidMassaKooktijd
Koriander11 gr5 Min.

OpmerkingenVijf (5) min voor einde kooktijd toevoegen (geplet).

Gist
OmschrijvingWaarde
Gistsoort1762 Belgian Abbey II
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter1000 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter25°C

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
162°C30 minuten3,0 l/kg
268°C60 minuten3,0 l/kg
375°C5 minuten3,0 l/kg


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.