Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


De chemie van bier.

Gestart door dennisbier, 07-03-2007 23:40 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dennisbier

Is er ook al een overzicht van wat welke stoffen uiteindelijk doen met je bier.
Aangezien hier ook wel wat knappe koppen op dit forum zitten, is het misschien leuk om
een overzicht te maken, van wat bepaalde stoffen als de diverse esters voor geur geven in bieren.

Ik weet dat het niet mee zal vallen om alle stoffen te omschrijven, maar.....
wat betekenen deze produkten in mijn bier bijvoorbeeld????  Het zit er misschien wel in!

Gistingsnevenprodukten in mg/l
Product

aceetaldehyde
ethylacetaat
iso-amylacetaat
propanol-(1)
isobutanol
2-methylbutanol
diacetyl
pentandion-(2,3)

MO

Dit is te uitgebreid om hier te bespreken. Lees de artikelen van Jacques (link), of beter koop een goed boek (deze of deze of Designing Great Beers van Ray Daniels).

Vergelijkbare Topics (7)

32622

Reacties: 2
Gelezen: 1296

23633

Gestart door sven


Reacties: 7
Gelezen: 2385

6249

Gestart door dwbrouw


Reacties: 26
Gelezen: 13296

35200

Reacties: 17
Gelezen: 3773

26679

Reacties: 10
Gelezen: 3384

13621

Reacties: 24
Gelezen: 8778


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.