Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Smaakafwijking bij vergisting te hoge temperatuur

Gestart door knifeman, 29-10-2019 08:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

knifeman

Ik brouwde gisteren een kerstbier en gebruik  voor het eerst ge├»soleerde Grainfather cct. Het bier is er iets te warm ingegaan 35 graden, kwam vooral door een meetfout van mezelf mbt Easybrew ketel.

Mijn eerste schrik was dat de gist het niet zou halen maar ondertussen staat het als een gek te bubbelen al... echter blijft de temperatuur door de isolatie en ontwikkeling gistwarmte op 35 hangen.

Aan welke smaakafwijkingen mag ik me hierdoor verwachten ? Gist temp lag aangegeven 18-28 graden op pakje.

Oxhead

Ligt vooral aan de giststam maar de meeste gisten zullen veel hogere alcoholen produceren, dus veel esters. Denk aan oplosmiddel/banaan en dergelijke.
Hierdoor zal de schuimhoudbaarheid ook slecht zijn.

Vergelijkbare Topics (7)

35778

Reacties: 10
Gelezen: 1830

28846

Reacties: 27
Gelezen: 8611

2127

Reacties: 19
Gelezen: 16766

44443

Reacties: 4
Gelezen: 486

37841

Reacties: 104
Gelezen: 21562

31482

Reacties: 6
Gelezen: 3208


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.