Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Bier overhevelen na bottelen

Gestart door GerritKwintenberg, 13-01-2018 12:46 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

GerritKwintenberg

Goedendag,

Misschien een rare vraag, maar ik heb een aantal weken geleden mijn black ipa gebotteld op de fles.
Na 2 weken heb ik al moeten concluderen dat mijn hop van het koudhoppen niet goed uit mijn bier is gefilterd. Nu zit ik eraan te denken om mijn bier(dat al is gebotteld) opnieuw te filteren en te bottelen.

Mijn vraag is dan, kan dat?

Wordt het proces niet verstoord van het rijpen.

Graag hoor ik jullie mening hierover.

HuygenMeester

ik zou het gewoon zo laten; wat je wilt doen is kwalijker denk ik dan het beetje hop dat je bier enigszins "verontreinigt"
alles opnieuw doen geeft zoveel schuim (het heeft al twee weken staan navergisten) en je loopt het risico op infectie; daarnaast zul je ook weer wat suiker bij moeten doen en evt. wat bottelgist om de hergist op fles weer te laten starten.
 :degroeten:

BrouwMark

Het kan vast wel, maar ik zou het niet doen. Naast het risico op besmetting heb je ook nog zeer grote kans op oxidatie.

Het depot goed laten bezinken en voorzichtig schenken levert je een beter bier op in je glas, en daar gaat het om toch? Het enige nadeel is, dat er wel eens een gusher tussen zou kunnen gaan zitten door de vaste deeltjes, maar die heb je ook als je de flesjes nu gaat openen.

Jaap W

Ik zou het laten zoals het nu is. Als je nu alle flesjes uit gaat schenken moet je het toch weer een tijd laten staan om alles te laten bezinken met alle risico's van dien (besmetting, oxidatie).
Als het biertje verder aan je verwachtingen voldoet zou ik er niks aan doen. Bij het uitschenken van een flesje niet het "onderste uit de fles" willen hebben, maar een bodempje in de fles laten. :proost: :weetniet:

Jacques

Om oxidatie te voorkomen raad ook ik niet aan om opnieuw te bottelen. Temeer ook omdat het filteren ook voor oxidatie zal zorgen.

Overigens zal het bier door 'de hopverontreiniging' wat wild zijn. Je hebt meer kernen waarop koolzuurbellen zich kunnen ontwikkelen. Veel hobbybieren die gekoudhopt zijn hebben daar last van.

Oscar

Citaat van: GerritKwintenberg op 13-01-2018  12:46 uMijn vraag is dan, kan dat?

Ja!

Citaat van: GerritKwintenberg op 13-01-2018  12:46 uWordt het proces niet verstoord van het rijpen.

Ja!

Citaat van: GerritKwintenberg op 13-01-2018  12:46 uGraag hoor ik jullie mening hierover.

Volgende bier brouwen! Bij fouten in bier is herstellen ALTIJD EEN NO GO als je voor kwaliteit gaat!  :brouwen:

BrouwMark

Citaat van: Oscar op 13-01-2018  21:41 uVolgende bier brouwen! Bij fouten in bier is herstellen ALTIJD EEN NO GO als je voor kwaliteit gaat!  :brouwen:

Dat dus  :biersmile: , mee eens.

Jeukstaardt

Niks doen. Gewoon opdrinken en het als een leermoment zien.
Inderdaad op naar het volgende brouwsel.

GerritKwintenberg

Bedankt heren!

Dan laat ik het zo.

De bier smaakt uitstekend en dat willen we ook graag zo houden.

Erwin Warners

Dat is het belangrijkste toch? :biersmile:

Vergelijkbare Topics (7)

19465

Reacties: 4
Gelezen: 2141

38290

Reacties: 10
Gelezen: 1891

32191

Reacties: 11
Gelezen: 2325

5599

Gestart door oranjeboombiertje


Reacties: 48
Gelezen: 12164

09-02-2007 20:37 u
door oranjeboombiertje
23665

Reacties: 12
Gelezen: 7322

33907

Reacties: 9
Gelezen: 3086


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.