Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Bier in plastic flesjes bij de Aldi

Gestart door Johannesdeloper, 10-07-2017 20:15 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johannesdeloper

Hallo medebrouwers,

Ik zie net in de Aldifolder, dat ze vanaf woensdag hun Weizen in de aanbieding hebben in 50 cl plastic flessen.
Ze moeten 2,99 gaan kosten per 6 flessen.

Maar wat moet ik daar van denken? Zou je de plastic proeven?
Zou het iets voor ons hobbybrouwers zijn?
Zouden wij die flessen kunnen hervullen? (Vooropgesteld dat we dat zouden willen)

RienP

Ik ga er vanuit dat de flessen voedselveilig zijn. Als hobbybrouwer kun je al zoiets krijgen: https://www.bestbrouw.nl/PET-flessen-500ml-p-16145.html


Underdike

Waren PET-flessen niet poreus en daarom niet geschikt om bier langere tijd op druk te hebben staan?

Easywoods

Citaat van: RienP op 10-07-2017  20:40 uAls hobbybrouwer kun je al zoiets krijgen: https://www.bestbrouw.nl/PET-flessen-500ml-p-16145.html

Die heb ik een jaar of 10 geleden ook als eens gezien inderdaad, blijkbaar nooit een succes geworden. Gezien de berichten over bacteriën die leven op hergebruikte water(pet)flesjes gaat het ook nooit een succes worden ook neem ik aan  :weetniet:

naero

Ik gebruik voor ieder brouwsel een tweetal pet-flesjes die ik van Duits Aldi-bier overgehad heb (sinds ongeveer 1,5 jaar). Nooit gelazer mee gehad. Ik heb wel eens gelezen dat die flessen wat meer koolzuur doorlaten als glasflessen met bierdopjes, maar ik heb er laatst een teruggevonden van een 14 maanden oud brouwsel, en die was nog prima op druk en op smaak. Over smaak gesproken: ik smaak niets van het plastic.
Ik vind ze lang niet zo sjiek als glasflessen, maar het is wel heel handig om een oogje op je koolzuurvorming te hebben na het bottelen. Gewoon even knijpen en je weet of je bier op druk is, dan kan het daarna de kelder in.

Groet,
Benno

Fermon

Bij de Lidl in Duitsland verkopen ze al jaren Bittburger in plastic flesjes (ik woon vlak bij de grens met Duitsland en ik doe regelmatig boodschappen daar) maar ik heb deze nog nooit gekocht. Ik vind dat bier niet in pet flesjes hoort... het lijkt mij minder lekker maar dat is mijn mening.


ir. Auditor

Is Dommelsch een aantal jaar geleden niet ook kort op pet te koop geweest?
Heb tijdens een kampeerweekend met mijn studentenvereniging wel eens rond een kampvuur in Duitsland wat halve liters uit pet weggedronken. Het selectiecriteria was toen: Veel en goedkoop.

RobW

Die bier pet flessen uit Duitsland en van bestbrouw zijn dubbelwandig. Speciaal voor bier. Heb zelf ook wel gebotteld in die flessen om wat eigenbrouw mee te nemen op vakantie. Dat werkt prima en geeft geen smaak afwijkingen. En als je er altijd eentje mee bottelt inderdaad ook handig om te controleren of er druk op de flesjes staat.

bierinjisp

Onlangs een Duits Aldi / Lidl bier geproefd dat al twee jaar op fles stond. Ik was benieuwd wat dit met het bier zou doen.
Totaal geen koolzuur meer en de smaak van een verse beerput.

Naar mijn idee geen flessen om langer te bewaren. Ook wel "vers" gedronken. Dit is goed te doen, echter staat het niet zo fraai als een glazen fles.

HopSwiers

Citaat van: U-derdike op 10-07-2017  21:08 uWaren PET-flessen niet poreus en daarom niet geschikt om bier langere tijd op druk te hebben staan?

Nee, dat is PE. Alle sprankelende dranken worden om die reden in PET bewaard. Het nadeel is dat oestrogeen-achtige stoffen in PET als weekmaker zijn verwerkt.
Ze zullen niet over een nacht ijs zijn gegaan aangezien schadeclaims hoog kunnen zijn tegenwoordig, maar ik hoop dat de alchohol geen invloed zal hebben op de 'extractability/leachability'

Eskil

Citaat van: naero op 10-07-2017  21:21 uIk gebruik voor ieder brouwsel een tweetal pet-flesjes die ik van Duits Aldi-bier overgehad heb (sinds ongeveer 1,5 jaar). Nooit gelazer mee gehad. Ik heb wel eens gelezen dat die flessen wat meer koolzuur doorlaten als glasflessen met bierdopjes, maar ik heb er laatst een teruggevonden van een 14 maanden oud brouwsel, en die was nog prima op druk en op smaak. Over smaak gesproken: ik smaak niets van het plastic.
Ik vind ze lang niet zo sjiek als glasflessen, maar het is wel heel handig om een oogje op je koolzuurvorming te hebben na het bottelen. Gewoon even knijpen en je weet of je bier op druk is, dan kan het daarna de kelder in.

Groet,
Benno


Hee goed idee, ga ik ook doen!
Dat ik daar niet aan gedacht heb.

Haagse Wouter

Zal wel prima zijn.
Bier zit vooral in glas in Europa omdat men dat hier chique vind. Beetje net zo iets als wijn met een kurk.
Stiekem sluit blik beter af en geeft minder bijsmaken.

Eric v B

Citaat van: Eskil op 11-07-2017  16:11 uHee goed idee, ga ik ook doen!
Dat ik daar niet aan gedacht heb.
Dan heb je niet goed naar mij geluisterd!  ;D

Eskil

Citaat van: Eric v B op 11-07-2017  23:51 uDan heb je niet goed naar mij geluisterd!  ;D
Ik meen begrepen te hebben dat je een manometer op een plastic flesje zet. Ik dacht vanwege de schroefdraad.
Zo zie je maar "presumption is the mother of all fuck-ups"

DoubleW

Volgens de Duitse voedsel en waren wetgeving is dit veilig voor consumptie. Het gaat hier om bier wat niet bewaard moet worden dus geen enkel probleem. Waar bier last van heeft is light struck zowel in pet als glas. Het donker bewaren zelfs voor kortere tijd is aangeraden. In de USA is voor de bieren die vers gedronken moeten worden inmiddels 80 % omgezet naar alu cans. Dit heeft zoveel meer voordeel dan glas dat ik niet begrijp waarom het in NL niet gebeurt. Het is voordeliger, beter voor het milieu en het bier wordt beter bewaard en gekoeld. Dat een fles meer uitstraling heeft zit tussen de oren, kwaliteit staat voorop en ik heb cans gezien die er 20x beter uitzien met alle info dan de label "porno" die momenteel de markt overspoelt om de zoveelste me to kloon te verkopen. Goed advies trouwens om een pet fles als navergistings hamster te gebruiken. Zelf laat ik altijd twee beugels meelopen als tester.

Eric v B

Citaat van: Eskil op 12-07-2017  16:03 uIk meen begrepen te hebben dat je een manometer op een plastic flesje zet. Ik dacht vanwege de schroefdraad.
Zo zie je maar "presumption is the mother of all fuck-ups"
Klopt, normaal gesproken gebruik ik een flesje met een manometer erop maar de laatste keer was het dopje waar de manometer op zit, gescheurd en heb ik er ff snel een gewone dop opgedraaid. Dan heb je nog enige indicatie dat de hergisting opgang komt.

JaMo

In Duitsland verkopen ze heel veel bier in plastic flessen. Zijn zeg maar de soort cola flesjes. Eerlijk gezegd heb ik er in Duitsland nooit problemen mee gehad!  :P ;D

SMol

Moet het toch van mijn hart, allemaal gewoon lekker bier drinken uit glas. Steun de Nederlandse glas industrie.
Ohja, werk in een glasfabriek dus wel bevooroordeeld ;-)

JaMo

Citaat van: SMol op 13-07-2017  21:04 uMoet het toch van mijn hart, allemaal gewoon lekker bier drinken uit glas. Steun de Nederlandse glas industrie.
Ohja, werk in een glasfabriek dus wel bevooroordeeld ;-)


Mee eens hoor! Je kan natuurlijk ook gewoon uit plastic inschenken in een glas  ;)

Soepkip

De flessen zijn gemaakt van een dun soort plastik zoals we dat kennen van de 1,5 liter frisdank flessen.

breedte 7 cm
hoogte 23,5 cm
inhoud 0,51 liter



Aldi verkoopt het met inhoud...
Na een voorzichtig slokje om het te proeven heb ik de rest gegeven aan Rataplan mijn trouwe waakhond die het brouwsel luidruchtig verslobberde.
Zo helpen we elkaar.

Vergelijkbare Topics (7)

27439

Reacties: 41
Gelezen: 19674

14906

Reacties: 13
Gelezen: 6031

29784

Reacties: 4
Gelezen: 2685

19475

Reacties: 30
Gelezen: 17444

38762

Reacties: 18
Gelezen: 3086


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.