Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Weizen met frambozen

Gestart door Jaujoet, 17-07-2015 22:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jaujoet

Hallo allemaal!

Lange tijd kijk ik al rond op dit forum, vandaag mijn eerste bericht.
Voor een vriend die een dochter gaat krijgen wil ik een bier brouwen. Hij is erg fan van Weizen biertjes. Omdat hij een dochter krijgt, wil ik frambozen toevoegen aan het bier om het een roze kleur te geven. Dit heb ik eerder gedaan bij cider, en ik heb het ook wel eens gezien in een berliner weisse.

Mijn vraag is echter, is het weizen biertype wel geschikt om frambozen in te gooien? Het is niet echt een zuur bier, eerder zoet, met alle bananige esters. Heeft iemand hier al ervaring mee?

Ik ben tot dusver van plan om 10 liter weizen te brouwen en daar na de hoofdvergisting 1,5 kilo frambozen aan toe te voegen.


Alvast bedankt!

Laurens

RienP

Een zoet basisbier is juist gewenst als je fruit wil toevoegden. Tijdens de navergisting worden alle fruitsuikers vergist en komt dus het fruitzuur meer naar boven. Frambozen zijn vrij zurig van zichzelf, dus om een heel zuur bier te voorkomen heb je echt een zoet basisbier nodig.

bierhenkie

Of eventueel nazoeten met melksuiker.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.