Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Eenstap bij 64, zonder hogere inmaisch temperatuur

Gestart door NewLine, 03-12-2011 09:46 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

NewLine

Ik plan een recept met een eenstapsmaisch tussen 63 ºC  en 65 ºC  (Alt). Een van de (zinloze) beperkingen die mijn Speidel heeft is dat de inmaischtemperatuur niet hoger dan de temperatuur van de eerste stap kan zijn  :(

Als ik dus ook stort bij 64 graden, zal ik in de praktijk de eerste minuten onder mijn eenstap temperatuur zitten. Zou dit enig proefbaar effect hebben? Indien ja, welk?


MO

Nog een nee. Lekker doen zo. Zwaar overschat dat maischen. Voeg maar voldoende van de juist gist toe, veel belangrijker.

Jacques

En nogmaals nee.

Maar zou je niet water kunnen verwarmen in een pan en die toevoegen? Ook met een Braumeister kun je creatief omgaan.

NewLine

Citaat van: Jacques op 03-12-2011  13:28 uMaar zou je niet water kunnen verwarmen in een pan en die toevoegen? Ook met een Braumeister kun je creatief omgaan.

Ja dat zou moeten kunnen. Maar als het blijkbaar niet nodig is, laat ik dat maar achterwege  :)

Vergelijkbare Topics (7)

34952

Reacties: 5
Gelezen: 2541

18686

Gestart door orangeloo


Reacties: 56
Gelezen: 20818

20-05-2015 06:53 u
door orangeloo
39444

Reacties: 10
Gelezen: 1659

24857

Reacties: 9
Gelezen: 3023

43197

Reacties: 14
Gelezen: 1829

10354

Reacties: 36
Gelezen: 13817


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.