Forum Hobbybrouwen.nl

Hobbybrouwen => Brouwproces => Topic gestart door: MrCrown op 21-06-2022 23:12 u

Titel: Hopstand met of zonder deksel erop?
Bericht door: MrCrown op 21-06-2022 23:12 u
Dag allemaal,

Ik wil een recept proberen met een 20 minuten hopstand bij 80 graden.
Dan lijkt het mij: eerst afkoelen met tegenstroomkoeler. Daarna hop erin gedurende 20 minuten. Temperatuur op peil houden.

Zet ik dan de deksel wel of niet op de brouwketel?
Titel: Re: Hopstand met of zonder deksel erop?
Bericht door: Snelbier op 22-06-2022 08:15 u
Citaat van: MrCrown op 21-06-2022  23:12 u.. 20 minuten hopstand bij 80 graden.
Dan lijkt het mij: eerst afkoelen met tegenstroomkoeler. Daarna hop erin gedurende 20 minuten. Temperatuur op peil houden.
Zet ik dan de deksel wel of niet op de brouwketel?
Deksel er op.  Afdekken tegen ongewenste bezoekers, beestjes en bacteriën.
Verdampen doe je toch niet meer bij deze temperatuur.
Temperatuur op peil houden? Doe ik nooit, loopt dan enkele graden terug.
  Misschien heeft temp-controle wél zin om hop-enzymen te neutraliseren, vraagt om een testje  :-\
Proost, Snelbier.