Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


1e prijs Bierfestival Groningen Weizen

Gestart door Herman, 11-05-2013 17:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Herman

Bijgaand mijn winnende recept. Evt. discussie kan bij de info over de brouwdag op Texel

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk172WEIZ
Naam receptBorgerder Weizen
Brouwdatum21-03-2013
BiertypeWeizen
Volume16,00 l
Begin SG1,046 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)10 IBU
Brouwzaalrendement80,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
16,39 lWater uit Water8,13spoelwater

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,57 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC51,1 %
1,50 kgPilsmoutWeyermann3 EBC48,9 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
40,0 °C1 min.10 min.2,4 l/kg
67,0 °C15 min.60 min.5,3 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.5,3 l/kg

Hop
HoeveelheidNaam% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
15,0 gHallertauer Tradition4,0 %90 min.10,3 IBU

Gist
HoeveelheidNaamtype
1,00 l starterWeihenstephan Weizen(3068)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting19,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting19,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,009 SG
Temp. nagisting18,0 °C
Botteldatum03-04-2013
Alcoholgehalte4,8 vol.%


Vergelijkbare Topics (7)

9566

Reacties: 6
Gelezen: 16554

35090

Reacties: 6
Gelezen: 17232

23088

Reacties: 4
Gelezen: 11393

37681

Reacties: 4
Gelezen: 8991

26089

Reacties: 1
Gelezen: 8284


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.