Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 11 E3 Nobel Kloon - William

Gestart door William, 31-05-2011 21:26 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

William

Hieronder mijn recept voor de Christoffel Nobel Kloon waarmee ik op het ONK2011 een 3e plaats heb behaald.

Hij is niet helemaal volgens de regels van Derek gebrouwen.
Ik heb de W34/70 korrelgist gebruikt bij 12 ºC. Koudhoppen is uitgevoerd bij zo'n 8 ºC gedurende 3 weken.
Als brouwwater heb ik 50% Veghel / 50% demiwater gebruikt waaraan ik  gips en calciumchloride heb toegevoegd zodat er 70 ppm Ca, 74 ppm sulfaat en 64 ppm chloride aanwezig was.

Scores / Commentaar: geur:3 ; smaak:4 ; body:5 ; mondgevoel:4 ; nasmaak:4;  totaal: 20 punten
Een geweldige concurrent van Nobel. Niet exact hetzelfde (hop) maar zeer dichtbij.



Christoffel Nobel

Brewing Date: Wednesday December 22, 2010
Head Brewer:  William
Recipe:       Christoffel Nobel

Recipe Specifics
Batch Size (L):          16.00    Wort Size (L):    16.00
Total Grain (Kg):         5.00
Anticipated OG:          1.078    Plato:            18.76
Anticipated EBC:          12.2
Anticipated IBU:          49
Brewhouse Efficiency:       80 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Actual OG:  1.079   Plato: 19.04
Actual FG:  1.013   Plato:  3.35

Alc by Weight:  6.79      by Volume:  8.70  From Measured Gravities.
ADF:            82.4      RDF         68.8  Apparent & Real Degree of Fermentation.

Actual Mash System Efficiency: 80 %
Anticipated Points From Mash:  77.50
Actual Points From Mash:       77.14


Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 85.0     4.25 kg.  Pilsener 3                    Weyerm.        1.037      3
 15.0     0.75 kg.  Viennamout (7)                               1.038      8


Hops
   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 22.40 g.     Saazer                            Pellet   4.00  14.6  90 min.
 16.80 g.     Perle                             Whole    9.30  23.2  90 min.
 22.00 g.     Spalt Select tuinhop 2010         Whole    4.00   5.8  10 min.
 24.00 g.     Perle                             Whole    8.25   5.4  Dry Hop

Yeast
DCL Yeast W34/70 Saf W34/70


Mash Schedule
-------------
Mash Type: Single Step
Heat Type: Direct

Grain kg:     5.00
Water Qts:   20.10 - Before Additional Infusions
Water L:     19.02 - Before Additional Infusions

L Water Per kg Grain: 3.80 - Before Additional Infusions

Dough In Temp:               72  Time:   0
Saccharification Rest Temp:  66  Time:  60
Mash-out Rest Temp:          72  Time:  15
Sparge Temp:                 78  Time:   0



Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.