Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


OBBK 2010 C3 Tripel - Richard Schrijver

Gestart door Jacques, 03-10-2010 11:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Van Richard Schrijver ontving ik het recept waarmee hij een derde prijs gewonnen heeft in de C klasse.
Het Excel rekenblad dat ik van Richard gekregen heb is aan dit topic gevoegd.



Brouwnummer      117               
Datum   23-01-2010

                        
Biertype      Karmeliet                  
Hoeveelheid      40      ltr.               Kleine Pan   

IngrediĆ«nten      Hoeveelheid      Soort            
                        
1      8000     gr.      Pilsmout                      3 ebc      
2      400      gr.      Munchener           15 ebc      
3      400      gr.      Tarwemout             3 ebc      
4      880      gr.      Tarwevlokken            
5      2000    gr.      Havervlokken            
6      40        gr.      Hallertau Hers      3,40%      
7      60        gr.      Challenger      6,60%      
8      44        gr.      Saaz      3,80%      
9      800      gr.      Suiker            
10      1         gr.      Iers Mos            
11      14        gr.      Sinasappelschillen            
12      18       gr.      Koriander            
13      32       ltr.      Maischwater            
14      26       ltr.      Spoelwater            
15      1 smackpak      Wyeast 3787      3 ltr. Giststarter      

Maischen      Temperatuur [ c ]      Tijd [ min ]            

1      62      30            
2      72      30            
3      78      2            

Koken      Temperatuur      Tijd [min ]       Gram      

Challenger             FWH      75      60      
Hallertau Hers      101      10      40      
Saaz      101      10      44      
Iers Mos      101      25      16      
Sinasappelschillen      101      10      14      
Suiker      101      10      800      
Koriander      101      10      1      


Opmerkingen                        

Tarwe en de havervlokken eerst verstijfseld op 100 graden gedurende een half uur en toegevoegd bij temp. 1                        

29-01-2010 in een schoon vat om te lageren. SG 1016                        


Begin  SG      Eind  SG      Alcohol              EBU              EBC

1070      1016      7,70%            
                        

Botteldatum      Kleur Dopjes      Soort Flesjes      Hoeveelheid in de Flesjes      

14-02-2010      Goud       Westmalle      36 ltr.      

Bruyn

Wij willen ons ook eens wagen aan deze karmeliet.

Toch hier even een vraagje over:

Tarwe- en havervlokken eerst verstijfselen is duidelijk. Maar moeten deze ( om toe te voegen ) eerst ook nog door de moutmolen of mogen die gewoon zo toegevoegd worden ?

Groeten,

Dirk

Jacques

Citaat van: Bruyn op 24-11-2010  07:40 uTarwe- en havervlokken eerst verstijfselen is duidelijk. Maar moeten deze ( om toe te voegen ) eerst ook nog door de moutmolen of mogen die gewoon zo toegevoegd worden ?

Tarwe- en havervlokken hoeven niet eerst verstijfseld te worden is mijn ervaring. Verstijfelsen is een heel gedoee. Vaak ontaardt het in een boel geklieder. Gewoon toevoegen aan het beslag levert een heel redelijk rendement op.
Je zou de vlokken door de schootmolen kunnen halen maar ook dat is niet noodzakelijk.

KC

Op mijn zoektocht naar BIAB info kwam ik een filmpje tegen met iemand die ook havervlokken gebruikte maar die eerst een tijdje in de oven deed. Wat heeft dat dan voor effect?

Jacques


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.