Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Maibock voor het BONK

Gestart door Hopmans, 31-05-2008 21:30 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hopmans

Hoi boys,

Gezien het feit dat ik met sommigen medebrouwers weer een pot bier wil drinken,
en ik niet naar het ONK ga is het BONK het dichtst bijzijnde evenement.
Ik kan wel langswippen, maar een beetje wedstrijdspanning hoort erbij.
Donker bier vind ik niet meer zo lekker.
Vandaar dat een Maibock of meibock mij wel wat lijkt.

Maar.............

Ik heb de ballen verstand van dit biertype.

Ik heb heel veel Styrian Goldings liggen van 2%.
Nog een beetje simcoe, Amarillo, wat meer Cascade, Challanger, East Kent en aardig wat Brewers Gold.

Pilsmout en Cara-120 heb ik liggen. <--- Het liefst maak ik dit op in plaats van andere mout kopen, tenzij geen keus.

Daarbij heb ik nog geen grote koelkast, dus het moet met bovengist.

Wie kan mij helpen om een Maibock te maken?
Zijn dit goed bruikbare ingrediƫnten?

 :degroeten:

wiwi

Voor een maibock zou ik toch proberen aan wat munchner te geraken en de Amerikaanse citrushopjes lijken mij niet echt de beste keuze.

oranjeboombiertje

60% pilsmout
45% munich
5% cara120

Hoppen tot 30-35 IBU met een mooie neutrale bitterhop. Een wat Duitse aromahop aan het einde koken maar niet veel 0,5 g/liter of iets dergelijks.

Nottingham korrelgist (of een andere neutrale bovengist).

Maischen 30/30 min.

Kan je hier wat mee hop?

 :degroeten:
Wesley

Hopmans

OK, dus er moet sowieso wat Munich in.

Citeermooie neutrale bitterhop
Challanger en Brewers Gold zijn zeker niet neutraal genoeg?
Magnum?

CiteerDuitse aromahop
Hallertau?

Citeerneutrale bovengist
Het liefst vers natuurlijk.
Zou onderstaande kunnen?

Whitbread Ale (die heb ik toch nodig).
CiteerA mildly malty and slightly fruity fermentation profile; not as tart and dry as 1098 and much more flocculent.
Clears well without filtration.
Low fermentation temperatures will produce a clean finish with a very low ester profile.

 :degroeten:

MO

Ik weet niet. Amerikaanse hoppen moet kunnen, kan best een geinig bier geven. Maar een Engelse gist lijkt me dan weer helemaal niets. Leuk he, recepten maken, zoveel brouwers zoveel meningen.

Hopmans

Nothingham is ook een Engelse gist.

 :biersmile:

Welke verse gist kan ik dan gebruiken?

 :weetniet:

oranjeboombiertje

Laat ik dan maar eerst een vraag stellen: wil je wat winnen, oftewel hoe stijlvast wil je brouwen?

 :degroeten:
Wesley

Menno

Hopmans kennende wil hij wel winnen, maar wil hij bovenal een lekker bier maken (conform zijn eigen stijl :duimop:). :groots:

Keuzes maken, Hopmans!  >:D

oranjeboombiertje

Als je stijlvast wilt hop moet het zoiets worden:

60% pilsmout
45% munich
5% cara120

Magnum als bitterhop
Hallertau/Tettnanger/iets anders Duits als aromahop (maar weinig)

Gist:
Het beste een ondergist en anders een neutrale bovengist, het enige dat in me opkomt is nottingham.

30-35 IBU
25-30 EBC
6,5-7% alc.

 :degroeten:
Wesley

Pingo

Wesley,
ik denk dat je een storting van 60%, 35% ,5% bedoelt ??

Dick

Hopmans

CiteerKeuzes maken, Hopmans!
Yep, dit bier niet brouwen dus.
Dat neutrale gedoe is niet mijn ding.
Brouwen wat lekker is, en niet voor een wedstrijd.
 :degroeten:

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.